Тімбілдинг і його переваги

Тімбілдинг і його переваги

18.11.18 22:37 0 1328

Team-building в перекладі з англійської означає "побудова команди". Це вид тренінгу, коли персонал фірми об'єднується в кілька команд, які змагаються між собою або разом йдуть до поставленої мети, виконуючи різні завдання - в залежності від цілей і необхідного результату. Наприклад, різні естафети або змагання допомагають розвивати лідерські якості, прагнення до досягнення загального результату вчить працювати в команді і відчувати себе частиною колективу. До речі, якщо вас цікавить тімбілдінг Львів, тоді вам варто зайти на сайті rafting.ua.

Суть тімбілдинга

Змагання можуть бути абсолютно різноманітними - від простого виконання завдань в лісопарковій зоні неподалік, приготування страв без рецепта, ігри в пейнтбол, до спуску на байдарках і автомобільних гонок типу Nascar. Це може проводитися в будь-якій точці земної кулі - все залежить від компанії і суми, яку вона готова витратити на організацію подібного відпочинку для співробітників.

Але найбільш поширеним є той варіант, коли кілька команд домагаються спільної мети. Це дозволяє кожній людині відчути себе частиною колективу, точно визначити роль кожного, вчить спільно приймати рішення і шукати вихід з важких ситуацій. Зазвичай дія відбувається недалеко - в парку або передмісті. Щоб все пройшло організовано, перед грою потрібно зареєструватися та поділитись на команди, приблизно по 10 чоловік - це оптимальна цифра, де ніхто не буде нудьгувати або відчувати надмірних навантажень.

Кожній команді дається своя карта з позначеними випробуваннями, які вони повинні пройти за мінімальний час. Самі завданні можуть бути різними. Наприклад, потрібно дістати з своєрідною клітини м'яч. Здавалося б, чого простіше? Однак зробити це потрібно тільки за допомогою спеціальних палиць. Одній людині не впоратися. Тут потрібна підтримка інших. Саме в таких завданнях і розвиваються здібності роботи в команді, в діях команди з'являється злагодженість, узгодженість дій і кожен знає, що потрібно робити саме йому - ролі чітко розподілені. Отримані навички переносяться і на виробництво, де і проявляється згуртованість, вміння працювати в команді та чітко виконувати свої обов'язки. З'являється по-справжньому дружній колектив, де кожен відповідає не тільки за себе, але і за інших. Всі завдання вимагають концентрації уваги, злагодженості дій, трохи спритності і іноді логічного мислення. Але головне - це командна підтримка і взаємовиручка.

В кінці шляху команди чекає великий загальний приз, який не так дорого коштує, але дійсно багато значить для кожного окремо і для всіх разом. Це може бути величезний торт, символічний кубок або просто пляшка шампанського. Завершує гру зазвичай феєрверк і пікнік, де все дружно обговорюють пройдені завдання і діляться враженнями. Зазвичай така програма розрахована на кілька годин (3 - 4), але все може змінюватися в залежності від бажання клієнта.

Також після основного заходу можуть бути організовані різні конкурси та проведена концертна програма з дискотекою і фуршетом. Безсумнівно, всі учасники отримають величезний заряд позитивних емоцій і корисні навички для подальшої роботи, які ніколи не будуть зайвими. Такі ігри об'єднують людей, перетворюючи звичайний колектив в одну велику родину, де в будь-який момент кожен готовий прийти на виручку іншому.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ