Доступний кредит: Підприємець з Тернопільщини скористався програмою підтримки ТОДА

Доступний кредит: Підприємець з Тернопільщини скористався програмою підтримки ТОДА

19.11.18 09:35 0 618
Програма доступних кредитів для суб'єктів малого та середнього підприємництва Тернопільщини почала діяти. Першим відчув це підприємець, керівник ТОВ «Золотники - Агро» Матвій Палихата із Теребовлянського району. Він скористався кредитом на придбання техніки по програмі Німецько-українського фонду та Тернопільської облдержадміністрації. Відповідно до цієї програми бізнесу відшкодовують відсоткову ставку по кредиту (по 7,5% кожен учасник – ред.), який він бере в одному із банків-партнерів програми під 15% річних у гривні. У даному випадку підприємець скористався послугами «Kredo Bank».

Сертифікат про відшкодування відсоткової ставки по кредиту у п'ятницю, 16 листопада, Матвію Палихаті вручив голова ТОДА Степан Барна. Підприємець взяв кредит у сумі 3,2 млн. грн. на придбання самохідного оприскувача. Облдержадміністрація з обласного бюджету відшкодує йому відповідно понад 420 тис. грн. по відсотках.

Як розповів керівник підприємства, ТОВ «Золотники - Агро» спеціалізується на виробництві с/г продукції, вирощуванні соняшнику, кукурудзи, сої, пшениці, гороху тощо. Має у користуванні 3 тис. га землі. На підприємстві задіяно 86 працівників.

«Дуже добре, що є можливість скористатися такими програмами. Це значно полегшує роботу у фінансовому плані. Тому такі кроки стимулюють і заохочують до розвитку та збільшення потужностей», – зазначив він під час отримання сертифікату.

Нагадаємо, програма часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків для суб'єктів малого і середнього підприємництва, яка дає змогу отримати кредит за відсотковою ставкою 7,5% річних в гривнях, почала діяти з вересня поточного року. Хто може нею скористатися і що для цього потрібно детальніше – за посиланням http://www.oda.te.gov.ua/main/ua/publication/content/52274.htm .

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі 44 ...
Наступна новина: Чернігів: Владислав ...

КОМЕНТАРІ