На Тернопільщині готують тренерів для «Школи виховників Джур»

На Тернопільщині готують тренерів для «Школи виховників Джур»

19.11.18 11:47 0 729
Національно-патріотичне виховання і перемоги куються не тільки на фронті. Вони починають куватися в школі. У цьому переконаний голова ТОДА Степан Барна і про це він зазначив, спілкуючись із тренерами для «Школи виховників Джур» Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). 17 листопада він поспілкувався з ними під час тренінгу для підготовки тренерів.

«Мені найменше би хотілося, щоб хтось нам нав'язував своїх героїв, – каже Степан Барна. – Адже для нас принципове питання: концепція національно-патріотичного виховання має базуватися на героїзмі людей, котрі є беззаперечними героями. А це Степан Бандера, Роман Шухевич, сотні тих, хто в селах, містечках Тернопільської області та України віддавали свої життя під час національно-визвольного руху в міжвоєнний та післявоєнний періоди. Це – також наші сучасні Герої».

«Я не скажу, що ми є унікальними з точки зору комунікації з ветеранами російської-української війни, – наголосив голова ТОДА, – але, переконаний, що маємо зробити кроки, які на загальноукраїнському рівні дозволять підняти тематику виховання дітей через спадкоємність боротьби».

Війна за Україну не закінчилася, акцентував Степан Барна. Тому, за його словами, тепер особливо актуальними є національно-патріотичні заходи, тренінги та вишколи для дітей та молоді. І саме гра «Сокіл» («Джура») є однією із таких, що відіграє у цьому напрямі важливу роль.

Додамо, Всеукраїнський семінар-тренінг підготовки тренерів для «Школи виховників «Джур» триває у Тернополі три дні з 16 до 18 листопада. Мета тренінгу – підготувати громадських активістів, які залучаються до організації і проведення дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Більше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1493276370775943

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області в ...
Наступна новина: Якісна УЗ діагностика - ...

КОМЕНТАРІ