Реконструкція Центру вертебрології та реабілітації: як це було.

Реконструкція Центру вертебрології та реабілітації: як це було.

19.11.18 08:35 0 570
На Житомирщині 16 листопада відкрився найсучасніший Центр вертебрології та реабілітації.

Реконструкція та ремонт тривали протягом року за кошти Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету. Спочатку планувалося зробити ремонт лише першого поверху та цокольного. Проте за ініціативи голови Житомирської ОДА Ігоря Гундича проект розширили до повної комплексної реконструкції.

Загальна вартість проекту склала 55 млн грн.

Лише за рік вдалося створити сучасний центр, який дасть можливість учасникам АТО/ООС та інвалідам проходити відновлення та отримувати кваліфіковану допомогу у хороших умовах.

Фахівці надаватимуть медичні послуги пацієнтам, які отримали черепно-мозкові травми, травми хребта і спинного мозку, судинні ураження головного і спинного мозку, а також із порушенням опорно-рухового апарату.

Окрім традиційної медичної реабілітації – фізіотерапія, ЛФК, водо-, грязе-, теплолікування тощо, фахівці Центру застосовуватимуть і новітні послуги:

* ерготерапія з елементами арт-терапії – відновлення життєвих навиків;

* кінезотерапія – рухова реабілітація, лікування адаптованими під пацієнта рухами з певними індивідуальними силовими впливами (згідно з європейськими методиками Bobat і PNF);

* механотерапія – спеціальні механічні пристрої (вертикалізатори) будуть відновлювати рухи пошкодженої частини тіла;

* локомат-терапія – відновлення рухової функції з допомогою тренажера-робота.

Пропонуємо переглянути, як змінився Центр вертебрології за рік та що вдалося зробити.

Нагадаємо, Центр вертебрології та реабілітації відкрили вчора, 16 листопада, за участю Віце-прем'єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка, керівництва області та міста, депутатів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Житомирі 44 ...

КОМЕНТАРІ