Чи варто майнити біткоіни в 2018?

Чи варто майнити біткоіни в 2018?

19.11.18 13:15 0 1435

Майнінг біткоіна в 2017 році був одним з найприбутковіших. Спираючись на успіхи минулого, люди до цих пір сподіваються отримати високий дохід, але чи варто починати добувати біткоіни в 2018? Давайте розберемося, а розповість нам про це співробітник українського обмінника криптовалют "КешерБокс" (до речі, обменять биткоин с Casherbox.com на Приват24 можна швидко та за дуже вигідним курсом).

Після того, як біткоіни впав з $ 20000 до $ 5400 (на поточний момент), багато людей втратили віру в прибутковість майнінгу. За словами деяких компаній, видобуток одного біткоіни обходиться їм в $ 6-7 тисяч, інші відкрито говорять, що працюють в мінус з розрахунком на подальше зростання котирувань. Однак варто пам'ятати, що ці цифри притаманні для великих майнінгових-центрів, витрати на домашню ферму можуть відрізнятися.

Якщо ви збираєтеся почати майнити біткоіни в 2018 році, перед вами стоїть два варіанти: купити ASIC або відеокарти. Домашній иайнінг більш поширений саме на відеокартах через більш низьку вартість. Однак навіть на мінімальний набір відеокарт в розмірі 4 шт для рентабельності доведеться викласти велику суму.

Окупність Майнінг в 2018

Безумовно, окупність видобутку біткоіна впала разом з падінням його ціни. При найбільш вдалому збігу обставин домашня ферма окупиться мінімум за 8 місяців, більш ймовірніше - за півтора року. Цей показник говорить про те, що бажаючим отримати швидкий прибуток просто немає сенсу збирати ферму і починати майнити прямо зараз. Чого також не варто робити, так це купувати ферму на останні гроші: в такому випадку практично на 100 % гарантовано, що у вас виникнуть фінансові труднощі.

Кому варто починати майнити зараз?

Якщо ви розглядаєте видобуток біткоіна як довгострокову інвестицію, немає ніяких перешкод для того, щоб почати майнити просто зараз. Для досягнення перших результатів доведеться почекати значний термін, але в кінцевому рахунку ви отримаєте прибуток.

Не варто також списувати з рахунків можливість подальшого росту біткоіна. Припустимо, терпляча людина встановив ферму з розрахунком на майбутнє і майнила біткоіни протягом довго часу. За весь цей час вона не продавала монети, і в підсумку ціна BTC істотно підросла. При такому розкладі майнер не просто окупить витрати на ферму, а й отримає високий прибуток. Ключовий аспект для цього - вміння чекати.

Перспективи зростання індустрії майнінга

Незважаючи на те, що біткоін все частіше падає і все рідше спрямовується вгору, індустрія не стоїть на місці. За останні півроку хешрейт біткоіна виріс більш, ніж в 2 рази - з 15 до 36 ЕксаХеш.

Крім цього, надію на подальше зростання прибутковості майнінга вселяють різні великі компанії та стартапи, які створюють десятки крупних майнінгових-центрів по всьому світу. Однією з найбільших таких компаній є GMO Internet Group, яка вклала у видобуток біткоіни вже $ 320 млн і видобула понад 900 BTC.

Висновок

Майнінг біткоіни в 2018 році має право на життя, але тільки для тих, хто готовий чекати прибуток понад рік. Навіть якщо врахувати, що ціна біткоіни не підніметься значно вище $ 6000, майнер все одно має шанси отримати свій прибуток. Якщо ж ви вірите в подальше зростання BTC і маєте можливість не продавати добуті монети - ви з більшою ймовірністю рано чи пізно залишитеся в плюсі.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Якісна УЗ діагностика - ...
Наступна новина: Що чекає світову економіку ...

КОМЕНТАРІ