Що чекає світову економіку в 2018-2020 роках

Що чекає світову економіку в 2018-2020 роках

19.11.18 13:35 0 1071

Як повідомляє інформаційний портал Хайзер, на якому можна прочитати актуальні економічні новини: "На даний момент невизначеність прогнозу зростання світової економіки не вища, ніж невизначеність динаміки цін на нафту".

У прогнозі економічного розвитку Росії в 2017-2020 гг.говорітся про те, що існує ймовірність в найближчі 3 роки появи нової кризової хвилі, Зовнішекономбанку (ВЕБ). Якщо читав циклічний характер світової економіки, в 2018-2019 рр. імовірний новий криза і він може супроводжуватися гальмуванням світової торгівлі і новим зниженням цін на нафту. Оскільки в даний час не можна відзначити явних фінансових бульбашок, як в минулі передкризові періоди, нова кризова хвиля може зрушитися і на 2020 р повідомляється в прогнозі.
Прогноз підготувала команда економістів ЗЕБа на чолі з Андрієм Клепачем - заступником голови правління, колишнім заступником міністра економічного розвитку, який відповідав в 2004-2014 гг.за складання для уряду економічних прогнозів.

Базовий сценарій ЗЕБа передбачає, навпаки, зростання ціни нафти з $ 51 / барр. в 2017 і 2018 рр. до $ 55 і $ 57 в 2019 і 2020 рр. відповідно; а також прискорене зростання світової економіки з 3,1% в минулому році до 3,4% в поточному і 3,7% в середньостроковій перспективі. Даний варіант заснований на припущенні про вихід країн Латинської Америки і СНГіз рецесії, на прискоренні зростання економіки США за рахунок реалізації запланованих президентом Дональдом Трампом податкових реформ, контрольованому плавному уповільненні зростання економіки Китаю і гальмуванні Великобританії через негативного впливу Brexit.

У той же час невизначеність прогнозу зростання світової економіки в даний момент чи не вище, ніж невизначеність динаміки цін на нафту, повідомляється в прогнозі ЗЕБа. Існують ризики і більш низьких темпів зростання - через посилення торговельних бар'єрів, ймовірною «жорсткої посадки» Китаю, більш консервативних темпів зростання США, якщо збільшення дефіциту бюджету та державного боргу в результаті стимулюючих заходів не стане супроводжуватися очікуваним позитивним ефектом. Циклічність світової економіки дає підстави припускати і ймовірність в прогнозований період чергової хвилі кризи.

Базовий прогноз ЗЕБа за ціною нафти оптимістичніше подібних варіантів прогнозів Мінекономрозвитку і ЦБ, в яких ціна нафти знижується до $ 40 / барр. до кінця 2017 року і залишається на даному рівні найближчі три роки. Це не кризові варіанти, а консервативні. Так, відповідно до базового варіантом прогнозу Мінекономрозвитку уряд стане планувати бюджет, спрямовуючи в резерви всі доходи понад ціну нафти $ 40 / барр.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Як вибрати меблі для ...

КОМЕНТАРІ