Як вибрати меблі для дитячої кімнати?

Як вибрати меблі для дитячої кімнати?

19.11.18 16:48 0 1149

Хороші батьки розуміють, як важливо зробити все можливе для гармонійного розвитку власної дитини. Дуже важливу роль в цьому відношенні грає інтер'єр дитячої кімнати, який робить дуже великий вплив на психічний і емоційний стан дитини. Необхідно домогтися того, щоб перебування у себе в кімнаті приносило дитині радість і заспокоєння, а також впевненість у своїй безпеці.

Сьогодні є величезна кількість самих різних меблів - звичайних та інтернет (наприклад, https://city-mebel.com.ua/mebel-dlya-detskoy/), які пропонують як зарубіжні, так і вітчизняні виробники. Професійні дизайнери і проектувальники постійно вдосконалюють свої напрацювання, щороку, пропонуючи нові та оригінальні проекти дитячих кімнат.

Рекомендується перед здійсненням ремонту в дитячій кімнаті запросити хорошого дизайнера, який допоможе зробити кімнату унікальною, неповторною і сприяє особистісному розвитку вашої дитини.

На що потрібно звернути увагу при виборі дитячих меблів?

При виборі меблів в дитячу потрібно керуватися, перш за все, її функціональними характеристиками, які залежать від віку вашого чада. Для самих маленьких дітей (до 3 років) головними атрибутами дитячої кімнати є дитяче ліжечко, пеленальний стіл, а також комод для зберігання пелюшок і дитячого одягу. Коли дитині йде 4 рік, потрібно купувати дитячі меблі, серед якої важлива роль відводиться спортивного комплексу.

До 5-ти років дитина сприймає все своє простір як велику ігрову кімнату, тому на цьому етапі його розвитку вкрай важливо мати гойдалки, шведську стінку, гірку, а також безпечні мати і м'які куточки, де він може попустувати і виплеснути свою енергію. Все це дуже сприятиме його фізичному і розумовому розвитку, дозволить розвинути свої спортивні навички та урізноманітнити своє дозвілля.

Цікавим варіантом може стати безкаркасні дитячі меблі на замовлення, яка стає сьогодні надзвичайно популярною. Вона являє собою набір абсолютно м'яких меблів з поролону, яка включає в себе м'який спортзал, сухий басейн, дитячі набори та конструктор.

У міру дорослішання дитини і наближення його до молодшого шкільного віку в дитячій кімнаті обов'язково потрібно поставити комп'ютерний стіл, полиці з книгами і власний шафка для свого одягу. Психологи кажуть, що в цей віковий період розвитку вашого чада важливо умовно розділити кімнату на робочу зону і зону відпочинку.

В режимі дня дитини в обов'язковому порядку передбачається час для відпочинку і прогулянок, а також час для роботи і виконання домашнього завдання. Робоче місце дитини має бути достатньо освітленим і зручним. Висота столу повинна відповідати зростанню вашої дитини, а стілець мати регулювання по висоті. Особливу увагу на цьому етапі приділяється правильній поставі вашого малюка, оскільки від цього залежить також і його зір.

У міру подальшого дорослішання місця для іграшок в кімнаті стає все менше, а на полицях замість плюшевих ведмедиків поступово з'являються книги і збірні моделі літаків і кораблів. Кількість полиць поступово збільшується, а диван служить вже не тільки місцем, де дитина спить, а й місцем, де дитина може посидіти зі своїми друзями, а також пограти в настільні ігри.

При виборі дитячих меблів слід мати на увазі, що вони повинні бути багатофункціональними і з легкістю пересуватися. Це дозволить міняти планування кімнати в міру дорослішання вашого малюка. Велика кількість висувних шухлядок і поличок також буде дуже доречним, оскільки дасть можливість дитині визначити всім своїм іграшкам своє місце.

Само собою, що в інтер'єрі дитячих меблів не повинно бути гострих кутів, гострих ручок і ламких деталей. При визначенні планування важливо також враховувати персональні особливості дитини, а саме її стать, смакові переваги, а також те, скільки дітей буде проживати в кімнаті. Стіл зазвичай розташовують ближче до вікна, встановлюючи його таким чином, щоб сонячне світло падало з лівого боку. Шафи і комоди розташовують в кутку кімнати, а диван ставлять на протилежному боці від вікна.

Висновки

Найголовніше, що слід запам'ятати при виборі дитячих меблів, це те, що вони повинні підходити вашій дитині, відповідати її віку, бути функціональними, зручнми, безпечними і красивими. В такому випадку ви можете бути впевненими в тому, що дитина буде з радістю проводити вільний час у своїй кімнаті.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ