Навісний культиватор: Що це таке?

Навісний культиватор: Що це таке?

19.11.18 18:56 0 981

Навісний культиватор - це сільськогосподарське обладнання для обробітку ґрунту під агрокультури. Це обладнання, яке виконує такі функції як, обробка межрядових просторів, здійснення підгодівлі посадок, розпушування грунту і тому подібні роботи. Такий культиватор можна віднести до типу обладнання, яке можна назвати універсальним через його здатності виконувати не одну, а відразу кілька функцій. Таким чином, навісні культиватори, це просто необхідне і надзвичайно корисне обладнання, яке найбільш часто використовується в сільськогосподарській діяльності. До речі, в Україні купить сельхозтехнику, включаючи навісні культиватори, за доступною ціною можна на сайті компанії "Оріхівсільмаш": https://orehovselmash.com/.

Конструкція

Навісний культиватор сконструйований таким чином. На рамі, що складається з трьох металевих балок, прикріплені два колеса, які є несучими. На дану раму також прикріплені і інші робочі елементи культиватора, як правило, таких деталей у культиваторів існує досить багато. А точніше близько дев'яти штук. Відмінною характеристикою культиватора навісного типу, є те, що він оснащений так званої навішуванням. За допомогою цієї частини є можливість приєднання до культиватора додаткового обладнання, вибір якого буде залежати від характеру виконуваних робіт.

Як правило, органами, які безпосередньо виконують всю основну роботу, є лапи для розпушування грунту і так звані окучники. Навісний культиватор обслуговується за допомогою однієї людини, при цьому не потрібно застосування великої кількості зусиль, оскільки дана техніка оснащується автоматичним обладнанням, яке практично саме виконує всі необхідні роботи. Навісний культиватор виробляє роботу за допомогою мотора, який працює на рідкому паливі. Це є одним з переваг даного обладнання, оскільки тим самим розширюється сфера застосування.

Характеристики і експлуатація

Дане обладнання таким чином можна застосовувати в тих місцях, де недоступна електрична мережа. Залежно від модельного виконання, навісні культиватори можуть мати різну робочу швидкість, тим не менше середньою швидкістю є такий показник, як п'ятнадцять кілометрів на годину роботи. Дане обладнання має досить високим рівнем продуктивності, а саме навісний культиватор має можливість обробити до шести гектарів землі за одну годину роботи. І це є середнім показником. Навісний культиватор працює за наступним принципом.

Для початку він закріплюється за допомогою спеціального обладнання до тракторному засобу, після виїзду на робочу смугу. Коли лапи культиватора приймають похиле положення, культиватор входить в грунт. Там за допомогою оборотів основних коліс із закріпленими на них ріжучими елементами, відбувається зрізання бур'янів і рослин в грунті, а за допомогою того, що земля, яка залишилася на лапі, при підйомі падає і розбивається, відбувається розпушування грунту. При цьому відбувається робота інших елементів навісного культиватора, а саме подкормочних, які під час розпушування роблять введення мінеральних і удобрювати речовин в грунт.

Висновки

Ми розглянули загальний принцип роботи даного обладнання, але це тільки основні опції, які виконує дана установка, при маєтку спеціального додаткового оснащення, навісні культиватори можуть замінити безліч агрегатів в сільськогосподарській діяльності.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Як вибрати меблі для ...
Наступна новина: Переваги та особливості ...

КОМЕНТАРІ