Які несправності бувають у рульового управління автомобіля?

Які несправності бувають у рульового управління автомобіля?

20.11.18 17:42 0 1238

Рульове управління є системою, яка відповідає за правильну траєкторію руху транспортного засобу. Тому несправності рульового механізму можуть спричинити за собою неприємності, аж до серйозних ДТП. У даній статті ми розглянемо можливі несправності рульового управління, їх причини та наслідки, а розповість нам про це співробітник компанії "ГУР Сервис" (до речі, тут безпосередньо можна провести діагностику та заміну ланок рульового управління, які зносились).

Основні несправності рульового управління:

  • Люфт керма. Люфтом називається зазор, мінімальна величина якого потрібно для вільного переміщення рульового колеса. Величина люфту прямо пропорційна витрачається зусиллям. Тому дуже великий люфт буде ускладнювати керування автомобілем.
  • Знос деталей кермової системи. В даному випадку причиною неполадки може служити поломка елементів, що становлять механізм рульового управління. До таких деталей відносять кронштейн, втулки, картер рульового механізму, демпфер і інші частини.
  • Про несправності рульового управління свідчить і туге повертання керма. У даній ситуації досвідчений майстер обов'язково поцікавиться про якість і кількість використовуваної мастила, а також перевірить тиск в передніх шинах.
  • Поломка гідропідсилювача. Гідропідсилювачем керма називається механізм, який полегшує зусилля, витрачені водієм для повороту керма. Крім того, ця система пом'якшує удари при їзді і є елементом системи безпеки при надзвичайних ситуаціях. Він встановлюється в вантажних автомобілях, наприклад в рульовому управлінні КАМАЗа, ВАЗа, Газелей та інших великих транспортних засобів. Несправності рульового управління з гідропідсилювачем є досить рідкісним явищем в наш час.
  • Неполадки електропідсилювача. Електромеханічний підсилювач рульового управління (ЕМРУ) встановлюється тільки в легкових автомобілях. Неприємності з ЕМРУ часто виникають через його меншої потужності і більшого перегріву.

Висновки

При детальному огляді можна конкретизувати місце несправності: передавальна пара, знос підшипника, стирання шарнірів і ременя приводу насоса, псування шлангів, засмічення насоса, клапана і т. д.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Кисневий догляд Nora Bode ...
Наступна новина: Які шини вибрати для ...

КОМЕНТАРІ