Які шини вибрати для вантажівки?

Які шини вибрати для вантажівки?

20.11.18 18:50 0 923

Правильний вибір шин для вантажівки - мабуть, один з найпростіших способів підвищити ефективність роботи вашого сталевого коня. Однак подібне завдання може виявитися далеко непростий, якщо у вас немає досвіду вибору гуми для комерційного транспорту.

Перш, ніж купувати вантажні шини, вам потрібно визначитися: які взагалі завдання стоять перед вашою технікою. Чи доводиться вам їздити по бездоріжжю, або ваш вантажівка переважно переміщається по місту.

Всесезонні шини

Як правило, виробники автомобільної техніки за замовчуванням комплектують вантажні машини всесезоннимі покришками. А це означає, що, швидше за все, ви вже намотали на подібній гумі не одну сотню кілометрів і з упевненістю можете сказати: чи підходить вам «всесезонка» чи ні. Чи комфортно вам на таких шинах взимку? І чи влаштовує вас продуктивність вашого транспорту? Чи не було проблем зі зчепленням в різних погодних умовах?

Всесезонна гума добре підійде тим, хто переважно пересувається по дорогах з твердим покриттям і не стикається з бездоріжжям.

Вседорожні шини

Вседорожні покришки передбачають більш жорстку конструкцію. Також подібна гума відрізняється глибиною протектора і його малюнком. Ці шини ідеально підходять тим, кому доводиться проводити час, як на дорогах з твердим покриттям, так і на бездоріжжі.

Це особливо важливо взимку, коли доводиться пробиратися через снігові завали. У парі з повним приводом подібна гума дозволить вам відчувати себе впевнено навіть на нечищених дорогах.

Однак потрібно пам'ятати, що у вседорожних шин є і свої недоліки:

  • По-перше, вони збільшують витрату палива.
  • По-друге, знижують рівень комфорту в салоні - шини для вседорожья куди більш гучні, ніж ті ж всесезонні «побратими».

Позашляхова гума

Позашляхові шини варто купувати, тільки якщо ви переважно пересуваєтеся по бездоріжжю. Як правило, подібну гуму беруть для вантажівок, які трудяться поза дорогами з твердим покриттям не менше 80% робочого часу.

При цьому недоліки, які ми описували вище, посилюються ще більше - витрата палива зростає ще вище, а акустичного комфорту в салоні - ще менше.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ