Рафтинг: Що це таке?

Рафтинг: Що це таке?

20.11.18 20:41 0 2847

Рафтинг - це сплав по річці на рафті та вид активного відпочинку на воді, що стрімко набирає популярність в Україні. Все більше людей вважає за краще проводити свою відпустку на природі, не тільки споглядаючи красиві пейзажі, але і підкоряючи водну стихію гірських річок. До речі, якщо ви з Західної України і вас цікавить такий вид відпочинку, як рафтинг, Львів пропонує відвідати "Центр Рафтингу" у м. Сколе.

Рафтинг - це не тільки спортивний азарт. Це ще й естетичне задоволення від споглядання мальовничих картин навколишньої природи. Англомовне слово «рафтинг» - похідне від слова «рафт», що означає «пліт». Рафти - це найпопулярніші плавучі засоби для туристичних сплавів по гірських річках. Це найбільш безпечне і комфортне судно, до того ж, легке в збірці та просте в управлінні.

Важливі нюанси

Рафти мають овальну форму, а ніс і корма у них злегка підняті. Для сидіння передбачені знімні надувні банки, що робить подорож комфортною, а спеціальні кріплення сидінь підвищують безпеку туристів. Команда складається з інструктора, який виконує функції капітана, та членів екіпажу, в завдання яких входить дивитися по сторонах і правильно гребти, виконуючи всі команди капітана.

Рівень складності порогів

При виборі ділянки річки для рафтингу, визначається категорія складності порогів і приймається рішення про проходження тієї чи іншої ділянки. За рівнем складності пороги класифікуються на шість категорій. Для аматорського рафтингу рекомендується проводити рафтинг на річках не вище 3 - 4 категорії складності. Вони відносно безпечні і доступні навіть учасникам, які не мають досвіду.

Техніка безпеки

Незважаючи на те, що активний відпочинок передбачає нескладний і безпечний рафтинг, учасники зобов'язані дотримуватися техніки безпеки. Рафтерам слід надягти рятувальні жилети і каски, а на ноги - взуття. Одяг повинен бути яскравого кольору. Якщо рафтинг відбувається на гірській річці, які живляться водою з льодовиків, тоді обов'язково потрібно надягати гідрокостюм. Правильна організація рафтингу забезпечує його успіх і зводить ризики до мінімуму.

Тімбілдінг

В екстремальних умовах сплаву по річці перевіряється психологічна стійкість учасників і здатність до взаємовиручки. Не випадково в великих фірмах, при формуванні колективу, корпоративний рафтинг застосовується в якості тестування на придатність працювати в команді. Участь в рафтингу цілого колективу дозволяє керівництву виявити приховані лідерські якості у окремих членів колективу, оцінити всіх співробітників і з урахуванням отриманих характеристик формувати кадрову політику компанії.

В Україні рафтинг проводиться в Карпатах і на Південному Бузі + проводять сплав по Десні. За межами України одними з найбільш цікавих маршрутів є Грузія та Норвегія.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Как выбрать лыжные очки - ...

КОМЕНТАРІ