Житомирщина: від кору в області щеплено 80% дітей згідно річного плану. Перевірте свою карту щеплень

Житомирщина: від кору в області щеплено 80% дітей згідно річного плану. Перевірте свою карту щеплень

21.11.18 11:33 0 645
На Житомирщині триває вакцинація дорослого та дитячого населення згідно з Календарем профілактичних щеплень. Область забезпечена усіма необхідними вакцинами для щеплення дітей відповідно до графіку за віком. Річний план щеплень проти кору, паротиту, краснухи дітей у віці 1 рік за 10 місяців виконано по області на 78,6%. У віці 6 років за 10 місяців щеплено 80,3% дітей.

Управління охорони здоров'я ОДА інформує, що наразі медичні заклади області забезпечені усіма імунобіологічними препаратами, які використовуються для профілактичних щеплень згідно національного Календаря. Всього український календар профілактичних щеплень передбачає захист від 10 інфекційних хвороб.

Нагадаємо, що педіатр-інфекціоніст Житомирської центральної дитячої міської лікарні Анна Кухар наголошувала на тому, що в один рік дитина повинна мати основні щеплення і сформувати імунітет до захворювань. Адже згідно Календаря діти щеплюються до 12 місяців, а з 18 місяців вже проводять ревакцинацію для підтримки антитіл на належному рівні.

За повідомленням управління охорони здоров'я ОДА, в лікувальних закладах області в наявності вакцина для профілактики туберкульозу, кору, поліомієліту, дифтерії, гепатиту В, правця та інших інфекційних хвороб, які «керуються» засобами імунопрофілактики. Станом на 01.11.2018 відсоток виконання річного плану щеплень для профілактики туберкульозу дітей у віці до 1 року становить 67,2%.

Відсоток виконання річного плану щеплень для профілактики гепатиту В дітей у віці до 1 року, які вчасно отримали закінчений вакцинальний комплекс (тобто отримали всі 3 щеплення), становить 53,8%. Відсоток виконання плану щеплень від поліомієліту дітей першого року життя (отримали 3 вакцинації) становить 51,5%. Планово вакциновано від поліомієліту у віці 18 місяців 56,7% підлягаючих. У віці 6 років показник виконання плану щеплень від поліомієліту 69,4%.

Річний план щеплень проти кору, паротиту, краснухи дітей у віці 1 рік за 10 місяців виконано по області на 78,6%. У віці 6 років за 10 місяців щеплено 80,3% дітей.

Відсоток виконання плану щеплень для профілактики кашлюка, дифтерії, правця дітей першого року життя (отримали 3 вакцинації) становить 60,2%. Дорослого населення щеплено від дифтерії та правця – 49,1% від підлягаючих.

Нагадаємо, що вакцинація – найбільш ефективний спосіб профілактики від захворювань. Зважаючи на складну ситуацію із захворюваності кір, яка склалась в країні, управління охорони здоров'я ОДА рекомендує переглянути власну карту щеплень та своїх дітей. За потреби зверніться до свого лікаря аби отримати необхідне щеплення.

Крім того, ще можна зробити щеплення проти грипу. Як запевняє Анна Кухар, вакцинуватися проти грипу можна і восени, і взимку і навіть весною. Адже вакцина захищає від чотирьох штамів грипу. І навіть якщо трапилося так, що вже перехворіли якимсь, то від інших можна вберегтися завдяки щепленню.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ