Що таке гідроакумулятор і навіщо він потрібен?

Що таке гідроакумулятор і навіщо він потрібен?

21.11.18 16:52 0 1108

Фінансові витрати по організації автономної системи водопостачання складаються з вартості буріння свердловини на воду, робіт з облаштування свердловини, а також ціни на обладнання. Один з найдорожчих елементів системи водопостачання - це свердловинний насос, вартість якого може доходити до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. І, звичайно ж, хочеться, щоб насос прослужив якомога довше, а для цього потрібно до мінімуму знизити частоту його включення.

Для збільшення ресурсу насосного обладнання в систему автономного водопостачання врізається гідроакумулятор, що дозволяє значно зменшити число включень насоса і виключити виникнення в системі гідроударів, що виникають при кожному включенні насосного обладнання і призводять до всмоктування забрудненої води крізь фільтри. Якщо в системі відсутній гідробак (мембранний бак - так ще називають гідроакумулятор), насос буде закачувати воду в труби кожен раз, коли хтось відкриє водопровідний кран.

До речі, в інтернет-магазині https://deribass.com ви можете купити систему капельного полива, гідроакумулятор або сантехнічні вироби для кухні або ванної кімнати за доступною ціною.

Особливості врізки гідроакумулятора в систему

Фахівці рекомендують ставити реле тиску нема на гідроакумуляторі, а поруч з баком. Такий стан реле обумовлюється тим, що при несправності мембрани гідробака реле буде враховувати менший тиск, ніж в системі, і не буде переривати електроживлення насоса. Зниження експлуатаційного ресурсу електродвигуна насоса в подібному випадку неминуче.

Правильне співвідношення налаштувань реле тиску з тиском в гідроакумуляторі - необхідна і достатня умова нормального функціонування насосного обладнання. За правилами, параметр обліку тиску, при якому відбувається замикання контактів реле повинен бути виставлений таким чином, щоб його значення тиску реле було на одну п'яту атмосфери більше, ніж тиск в баку. Велике відхилення в одну або іншу сторону зробить роботу гідроакумулятора неефективною. Відсутність тиску в баку призведе до того, що насос буде працювати при кожному водорасходе.

Щоб відкалібрувати величину тиску в гідроакумуляторі, бак слід повністю спорожнити, вимкнути живлення свердловинного насоса та злити воду з системи.

Висновки

Тепер вам відомо, що таке гідроакумулятор та як його можна врізати в систему.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: З нагоди Дня ...
Наступна новина: Почему даже автомобили ...

КОМЕНТАРІ