Цікаві факти про рафтинг

Цікаві факти про рафтинг

21.11.18 20:42 0 832

Безумовно, ви знаєте, що відпочинок буває декількох типів, але якщо ви уявляєте собі спокійний, затишний вечір біля телевізора або екрана свого улюбленого гаджета вдома на дивані, тоді дана стаття не для вас. Вона розрахована на людей, які втомилися від роботи та домашньої рутини та бажають розбурхати свій організм чимось по справжньому захоплюючим, що призводить до тями й змушує вени закипати від відчуттів реальному житті.

Що ж, якщо вам стало цікаво, тоді ласкаво просимо в чудовий і корисний для здоров'я світ наповнений спортом, що називають «рафтингом». До речі, якщо вас цікавить рафтинг Львів, тоді вам варто відвідати "Центр Рафтингу" в м. Сколе.

Що потрібно знати про рафтинг?

Давайте проведемо невеликий тест на глибину ваших знань. Упевнений, подібний експеримент здасться вам смішним, але він зможе здивувати навіть професійного спортсмена.
Дайте відповідь «Так» або «Ні» на поставлені нижче запитання:

  • Як ви думаєте, чи міг рафт, помічник в настільки веселому та компанійському способі відпочинку, з'явитися у воєнний час і бути найближчим родичем нині існуючого?
  • Чи основних видів рафта більше 3?
  • Обговорюваний спосіб розваги, призначений тільки для «безбашенних» туристів?
  • Слово «Рафт» має коріння від індіанців, які сплавлялися в каное?

Як вам питання, не складні, правда? Хоча впевнений, нехай і не на всі 100 %, але все ж ви допустили хоча б одну помилку. Навіщо гадати, зараз перевіримо!

І так, якщо чи на 1 питання ви відповіли позитивно, значить, не помилилися, адже саме засіб в якому зараз сплавляються люди для отримання адреналіну, раніше використовувалося у військових цілях. Під час війни у В'єтнамі, американські солдати використовували даний водний транспорт для доставки вантажів на базу, але з часом, по закінченню бойових дій, даними засобом почали користуватися для спортивного сплаву.
Правильною відповіддю на друге питання буде «Ні», оскільки основних видів рафта (надувного судна), насправді, є всього 3:

  1. Без ухилень і каркаса;
  2. Із кочетами та рамою жорсткості;
  3. Із розпашними веслами

Думка про те, що рафтинг - це вид спорту тільки для божевільних людей, яким нічого втрачати, є помилкоою. На даний момент велика частина туристів - це сім'ї з дітьми, які вибирають більш спокійний маршрут з мінімальним ризиком. Відпочинок на водах з порогами не обов'язково повинен бути небезпечним, так що на третє питання необхідно було відповісти «Ні».

Каное і рафт - це абсолютно різні поняття і хоча багато хто не бачить в даних засобах сплаву різниці, вона є. Почнемо хоча б з того, що рафт з англійської мови перекладається, як "пліт", а каное - байдарка.

Висновки

Все просто! І все ж, думаю помилку, хоч одну, ви допустили. Переживати з цього приводу не варто, а я впевнений ви й не будете, адже знати про такі подробиці не настільки важливо.

 




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Почему даже автомобили ...
Наступна новина: Як вибрати зимову куртку ...

КОМЕНТАРІ