Чому жінки носять чоловічі годинники?

Чому жінки носять чоловічі годинники?

21.11.18 23:47 0 1357

Сучасна жінка стає все сильнішою, активної, ділової, незалежною. І, підбираючи собі одяг і аксесуари, вона хоче ці особливості підкреслити. Для того щоб швидко дізнатися, скільки часу, вже необов'язково мати годинник. Сьогодні, коли у кожного є смартфон, наручний годинник втратив своє практичне призначення. Тепер це, скоріше, не функціональний об'єкт, а дизайнерський аксесуар, який є вельми значущим показником смаку, стилю, статусу. До речі, в інтернет-магазині https://chasik.com.ua/, ви можете придбати якісний наручний годинник за доступою ціною.

Для жінки він не менш важливий, ніж сережки, кільце, сумка. Правда, витончені мініатюрні жіночі годинники на тонкому браслеті пішли в минуле. Сучасні модниці віддають перевагу масивним годинах чоловічого типу. На піку популярності - овальні і круглі циферблати діаметром від 38 до 43 міліметрів. Як матеріал для браслета використовується сталь, шкіра, золото, срібло. І ніякого кварцу: в абсолютному фаворі - механічний годинник.

Цьому тренду є пояснення. З одного боку, такі моделі як ніщо інше підкреслюють крихкість жіночої ручки. З іншого, сучасна жінка стає все більш активною, динамічною, ділової, незалежною. І, вибираючи аксесуари, вона хоче ці особливості підкреслити. А дизайн чоловічих годинників в повній мірі відповідає зовнішності міцно стоїть на ногах, самодостатньою бізнес-леді. У всякому разі, таке пояснення цьому віянню дають психологи.

Спеціально для дам

У жіночу моду чоловічий годинник входили вже не раз. Вперше вони стали притягати погляди жінок в 1917 році. Саме тоді дизайнери французького будинку по виробництву годинників і ювелірних виробів Cartier, вражені розробкою першого серійного легкого танка Рено FT-17, який використовувався під час Першої світової війни на Західному фронті, створили оригінальну модель чоловічих годинників Tank.

Прямокутний циферблат в золотому корпусі, римські цифри, минутно-годинна розмітка у вигляді замкнутого квадрата, стрілки з вороненой стали, прикрашена сапфіром заводна головка у вигляді перлини, вертикальні рейки (бранкари) для кріплення шкіряного ремінця, - такі відмінності цієї моделі. Представниці прекрасної статі прийшли від неї в невимовний захват. В Cartier це не залишили без уваги:  кілька років тому там була розроблена модель Tank для жінок - трохи менше за розмірами і більш овальної форми. Цей годинник і сьогодні входять в список найпопулярніших наручних годинників в світі.

У 1945 році швейцарська компанія Rolex випустила знамениту модель Datejust - перші в світі автоматичні водонепроникні наручний годинник-хронометр, на яких, крім часу, вказувалася і дата. Для неї на циферблаті було передбачено спеціальне віконце. Спочатку такий годинник створювалися винятково для чоловіків, але з 1957 року стали з'являтися і жіночі моделі - Lady-Datejust. Представницям прекрасної статі вони дуже полюбилися.

Але взагалі годинник, призначені для носіння на зап'ясті, спочатку були суто жіночим аксесуаром. Перша їх модель розроблена в 1810-1812 роках для Кароліни Мюрат, наймолодшій з сестер Наполеона Бонапарта. Автор винаходу - французький годинникар швейцарського походження, засновник годинникової марки Breguet Абрахам-Луї Бреге. Однак товаром масового виробництва наручний годинник стали тільки на початку XX століття, коли через незручності користування кишеньковими годинами військові почали носити годинник на зап'ясті - їх навіть називали "траншейними".

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Срібні прикраси: Основні ...
Наступна новина: Брендовая обувь "Spazio": ...

КОМЕНТАРІ