Житомирщина: майже 700 жителів області вже вакцинувалися проти грипу,серед яких є працівники ОДА

Житомирщина: майже 700 жителів області вже вакцинувалися проти грипу,серед яких є працівники ОДА

23.11.18 08:09 0 505
Лікарі рекомендують вакцинуватися на початку епідсезону проти грипу. Адже імунітет від вакцинації захищає від хвороби протягом 6 місяців. Майже 700 жителів області вже зробили щеплення проти грипу, серед яких і 15 працівників департаменту фінансів облдержадміністрації.

За повідомленням Житомирського обласного лабораторного центру, станом на 19 листопада в області від грипу вакцинувалося 667 жителів. Днями зробили щеплення за власні кошти й працівники департаменту фінансів ОДА.

У фіндепартаменті розповідають, що деякі вакцинуються проти грипу вже не вперше. Адже розуміють, що від цього залежить здоров'я їх, рідних та близьких.

«А хворіти – в нас немає часу», - говорять працівники структурного підрозділу ОДА.

Нагадаємо, що вакцинація є найнадійнішим методом профілактики грипу та попередження важких ускладнень хвороби. Одне щеплення захищає впродовж усього сезону грипу від найбільш розповсюджених і небезпечних штамів.

Лікарі рекомендують робити щеплення на початку епідсезону, який вже триває. Для того, аби зробити щеплення проти грипу, потрібно замовити вакцину в аптеці. Аптечні заклади області на замовлення доставляють вакцини у всіх районах області.

Відмітимо, що вакцинація проти грипу належить до рекомендованих щеплень та відсутня у національному календарю щеплень, тому вакцину можуть закуповувати за гроші місцевих бюджетів, підприємств або власним коштом громадян.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ