У Чернігівській міській раді провели практикум з формування та виконання бюджетів ОТГ

У Чернігівській міській раді провели практикум з формування та виконання бюджетів ОТГ

25.11.18 11:16 0 718
23 листопада в Чернігівській міській раді відбувся практикум із застосування законодавства «Особливості формування та виконання бюджетів ОТГ. Ефективне управління фінансовими ресурсами» для голів і фахівців територіальних громад, які є членами Чернігівського регіонального відділення Асоціації міст України (АМУ).

Як відомо, Чернігів теж входить до Асоціації міст України, а чернігівський міський голова Владислав Атрошенко є головою регіонального відділення. Загалом до АМУ входять 26 територіальних громад нашого регіону.

Отже, практикум став для фахівців цих громад нагодою одержати актуальну і корисну інформацію про управління фінансовими ресурсами "з перших вуст". У межах заходу виступили директор Департаменту фінансів Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Дудко та Світлана Суслова – начальник управління фінансів соціально-культурної сфери та органів влади Департаменту фінансів Чернігівської ОДА.

Владислав Атрошенко відкрив засідання та взяв участь у дискусії. Він почав з того, що згадав про відмінності, які містить щодо м.Чернігова щойно проголосований Державний бюджет України. Зокрема, для Чернігова дещо збільшено освітню субвенцію, проте, зменшено медичну. Проте, для докладної аналітики потрібно чекати офіційної публікації документу.

Також чернігівський міський голова закликав територіальні громади сміливіше використовувати АМУ як майданчик для відстоювання спільних інтересів. А також бути більш вимогливими до народних депутатів щодо розподілу коштів державного бюджету. Він підкреслив, що Чернігівська область отримала вдвічі менше коштів ніж деякі інші області, менші за площею та кількістю населення.

Під час практикуму присутні також обговорили особливості виконання бюджетів ОТГ, особливості формування та підготовку проектів бюджету органів місцевого самоврядування на 2019 рік та обмінялися досвідом роботи щодо формування проектів бюджетів місцевого самоврядування на новий календарний рік.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: степан Барна ...
Наступна новина: Поглиблення спіпраці з ...

КОМЕНТАРІ