На Тернопільщині стартує Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства»

На Тернопільщині стартує Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства»

25.11.18 10:35 0 669
З нагоди Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, Тернопільщина приєднується до Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства», що триватиме з 25 листопада по 10 грудня включно.

«Кількість випадків насильства у сім'ї за 9 місяців поточного в області дещо зросла. Зареєстровано вже 3 тис 871 звернень, з яких 54 надійшло від дітей, 3 тис. 653 — від жінок та ще 164 — від чоловіків», — повідомила заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Світлана Беспоповцева під час тематичного прес-брифінгу, спрямованого на порушення ключових питань протидії насильства у сім'ї.

У даному заході, що відбувся 23 листопада, взяли участь керівники управлінь, структурних підрозділів обласної державної адміністрації, представники поліції та громадських організацій, діяльність яких спрямована на попередження насильства.

Корекційні програми з групами осіб, схильними до насильства в сім'ї, проводяться безпосередньо відділом сім'ї та молоді Тернопільської облдержадміністрації. Заходи впроваджуються у рамках обласної Програми підтримки сім'ї та подолання домашнього насильства на 2017-2020 роки.

«На підтримку даної Програми у 2019 році заплановано близько 900 тис. грн, — зазначив начальник відділу сім'ї та молоді Тернопільської облдержадміністрації Ігор Чорний. — У Тернополі та Чорткові діють спеціалізовані центри, де кваліфіковану допомогу надають професійні психологи. Є вже позитивний результат: з усіх людей, які проходять цю реабілітацію, лише одна повторно вчинила насильство у сім'ї».

Також в шніх умовах збройних протистоянь на Сході планується проведення смінарів-тренінгів з бійцями АТО та їхніми дружинами, щоб навчити їх долати наслідки психологічних травм та адаптуватися до мирного життя. Подібні заходи проводитимуть як в обласному центрі так і в районах, наголосив Ігор Чорний.

Крім того, 23 листопада о 17.00 год. адміністративну будівлю облради та облдержадміністрації підсвітять помаранчевим кольором, демонструючи таким чином активну позицію у боротьбі з проблемою насильства в Україні. Нагадаємо, Організація Об'єднаних Націй використовує цей колір, як символ світлого майбутнього, вільного від насильства щодо жінок та дівчат.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У рамках акції будівлю ...
Наступна новина: Тернопілля: степан Барна ...

КОМЕНТАРІ