У рамках акції будівлю Житомирської ОДА підсвітили помаранчевим кольором.

У рамках акції будівлю Житомирської ОДА підсвітили помаранчевим кольором.

25.11.18 10:11 0 521
Житомирщина приєдналась до проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», в рамках якої будівлю ОДА ввечері, 23 листопада, підсвітили помаранчевим кольором.

За словами заступника директора департаменту праці, соціальної та сімейної політики ОДА Світлани Бойм, саме цей колір символізує світле майбутнє, вільне від насильства.

— «На Житомирщині стартує Всесвітня акція «16 днів проти насильства» для того, щоб привернути увагу кожного жителя області до усіх форм дискримінації проти людства. І триватиме ця акція до 10 грудня. Розпочинаємо ми її гаслом «Протидій насильству щодо жінок». Цією акцією та флешмобом привертаємо увагу до того, що ми, українці, маємо жити на європейських цінностях і поважати один одного в родині», – наголосила Світлана Бойм.

Житомирська ОДА долучилась до флешмобу та із 17.00 год. будівлю підсвітили у яскравий помаранчевий колір.

Нагадаємо, що з 25 листопада в містах України стартує Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка проводиться з 2001 року.

Довідково: Європейський вибір – це протидія усім проявам насильства та повага до людської гідності. Насильство над жінками та домашнє насильство – це загроза правам та свободам людини. Підписавши в 2011 році Конвенцію Ради Європи про запобігання та протидію домашньому насильству та боротьбу з цими явищами, Україна зобов'язалася вжити конкретних заходів для боротьби з усіма формами насильства щодо жінок: від переслідування і сексуальних домагань до домашнього насильства, примусових шлюбів і нівечення жіночих статевих органів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ