Сучасні методи лікування наркоманії

Сучасні методи лікування наркоманії

25.11.18 22:47 0 1997

На сьогоднішній день жоден із сучасних методів лікування наркоманії не володіє достатньою ефективністю, щоб можна було говорити про його універсальності. Наркозалежність багато в чому психологічної проблеми, і саме тому підходи до лікування, практикуючий тільки корекція фізичний стан, дає невисокі результати.

Всесвітня Організація Охорони здоров'я розглядає наркоманію як захворювання, що вражає людину на всіх рівнях - фізичному, духовному, психологічному і соціальному. Виходячи з цієї моделі хвороби, найбільш ефективні сучасні методи лікування наркоманії є комплексні програми, в які включені найрізноманітніші способи впливу на залежного.
Які сучасні методи лікування наркоманії сьогодні використовуються? Про це нам розповість спіробітник реабілітаційного центру "Мой Выбор", в якому безпосередньо можна пройти лечение наркомании в Киеве.

Сучасні методи лікування наркоманії:

  1. Когнітивно-поведінкова психотерапія. Це розділ психотерапії працює з установками і переконаннями людини, які приводять його до невірних вчинків, і зокрема, до вживання наркотиків.
  2. Сугестивна психотерапія. Це сучасний метод лікування наркоманії, оснований на навіюванні людині страху перед психоактивними препаратами;
  3. Лікарська терапія. Коли мова йде про опійних наркоманів, хороший ефект дає налоксон і налтрексон. Перший діє швидко, швидко випускаючи тіло з препарату. Другий довго зберігається в організмі, формуючи несприйнятливість клітин до наркопрепарати, і тим самим сприяючи підтримці стану ремісії навіть у тих залежних, які мають слабку мотивацію до відмови від наркотиків. Другий важливий ефект налоксону і налтрексона - той, що вони пригнічують бажання вживати наркотичні препарати.
  4. Альтернативні методи лікування наркозалежності (лазеротерапія, голковколювання). Принцип їх дії заснований на вченні східної медицини про те, що всі внутрішні органи і наш головний мозок мають власні біологічно активні точки на тілі, при впливі на які пов'язана з ними область мозку активується. Впливаючи на активних точки лазера або голки, можна домогтися зниження потягу до наркотику і зменшення фізичних страждань під час ломки.
  5. Ксенонська терапія. Сучасний метод лікування наркоманії, заснований на вдиханні інертного газу - ксенону. Даний газ легко проникає через гематоенцефалічний бар'єр і впливає на структури головного мозку, викликаючи відчуття легкості та ейфорії. Ксенонотерапія знижує потребу в застосуванні великих доз снодійних, заспокійливих, протисудомних, знеболюючих препаратів, може повністю зняти біль і судоми під час ломки.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ