Врізні замки: Види та особливості

Врізні замки: Види та особливості

26.11.18 20:32 0 1498

Для кожної людини її будинок - його неприступна фортеця, в стінах якої він відчуває себе спокійно і впевнено. Саме тому ми завжди дуже ретельно підходимо до вибору вхідних дверей і врізаних в них замків, адже від якості запірного механізму залежить безпека і самого житла, і його мешканців.

Вибираємо тип замка

На сьогоднішній день до вибору споживачів доступні три види замків - виразний, накладний та навісний, придбати які можна в магазині https://dveri-zamki.dp.ua/zamki. Найнадійнішим з них вважається виразний, інші найчастіше виконують лише допоміжну роль. Тобто для забезпечення належної безпеки житла його вхідні двері повинні бути оснащена як мінімум одним врізним замком. І в першу чергу це стосується квартир, розташованих на першому і останньому поверхах.

Варто відзначити, що врізні замикаючі механізми використовувалися ще в Стародавньому Єгипті для захисту усипальниць фараонів від грабіжників. А через деякий час ними стали обладнати двері інших приміщень. Так врізні механізми дійшли і до наших днів, правда, значно вдосконалені. Головною їх перевагою є те, що вони не тільки не змінюють зовнішній вигляд дверей, але і надійно заховані усередині дверного полотна, що ускладнює їх злом.

Види врізних замків

Все врізні замки діляться на три основних види:

  1. Будівельні. Використовуються при проведенні ремонтних робіт, після закінчення яких змінюються на більш надійні.
  2. Зломостійкі. Встановлюються в приміщеннях, що вимагають особливої ступеня захищеності.
  3. Середні. Якесь проміжне ланка між раніше описаними видами.

Що стосується замикаючого механізму, тут також можна виділити кілька популярних типів:

  • Сувальдний. Його надійність забезпечується наявністю декількох пластин (сувальд), які при взаємодії з ключем пускають у хід запірний механізм. Чим більше в замку сувальд, тим складніше його зламати. Тому оптимальним варіантом вважається замок, снащенний як мінімум шістьма пластинами.
  • Циліндровий. Тут робочим елементом є циліндр, повернути який без наявності ідеально йому відповідного ключа не вийде.
  • Кодовий. Новинка на ринку, відкривається за допомогою магнітної картки або введенням коду, а не звичним ключем.

Щоб запірний механізм забезпечував максимально надійний захист приміщення від проникнення зловмисників, необхідно враховувати і матеріал вхідних дверей, на яку він буде встановлюватися. Кращим поєднанням вважається металеві двері і виразний замок, так як при установці його в дерев'яне полотно місце монтажу значно послаблюється.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ