В Житомирській області на святкування 240-річчя Буряків завітали жителі 5 навколишніх сіл Бердичівського району.

В Житомирській області на святкування 240-річчя Буряків завітали жителі 5 навколишніх сіл Бердичівського району.

28.11.18 09:09 0 552
У с. Буряки, що в Бердичівському районі, відбулась важлива подія – жителі відсвяткували 240-річчя від заснування села. Серед учасників святкування – і жителі 5 навколишніх сіл, які разом із Буряками рухаються до створення спроможної Райгородоцької об'єднаної територіальної громади.

Така кількість гостей приємно радує сільського голову Буряків Галину Кудлай, яка впевнена, що після об'єднання на всіх жителів громади чекають лише позитивні зміни та розвиток.

Святковий захід, на який завітали близько двох сотень гостей, відбувся 25 листопада, у місцевому Будинку культури.

— Галина Кудлай привітала усіх односельчан, а також жителів навколишніх сіл, із цим важливим святом: «Я вітаю кожного жителя нашого села, та наших земляків, – односельчан, які межують із нами, – із 240-ю річницею села Буряків. Це серйозна подія в житті нашої громади. І приємно, що з кожним роком ми стаємо більш об'єднані та згуртовані для того, щоб розвивати наше село. Адже погодьтесь, що такої підтримки і розвитку за останні роки Буряки не мали з часу свого заснування. Це результат того, що Президент України разом із своєю командою на місцях впроваджує реформу децентралізації, до якої долучились і ми. Я переконана, що ці позитивні зміни, які відбуваються у нашому селі – це тільки початок».

Від імені голови Житомирської ОДА Ігоря Гундича, жителів села Буряки привітав керівник апарату Олексій Шатило: «Понад 2 сотні років село зберігає свою унікальність, а жителі залишаються працелюбними й вірними своїй землі, відроджують українські традиції. Житомирщина знаходиться в епіцентрі найуспішнішої реформи – децентралізації, яка втілюється під патронатом Президента України та Уряду. Впевнений, що після об'єднання у громаду життя кожного жителя села Буряки стане заможнішим та яскравішим. У День свята бажаю кожному із вас міцного здоров'я, здійснення мрій та втілення ідей. Мирного неба, благополуччя, розвитку та розквіту селу Буряки і всім жителям!».

На святкування 240-річчя с. Буряки приїхали представники із с. П'ятигірка, с. Маркуші, с. Лемеші, с. Андріяшівка, с. Райгородок.

— «До нас завітали жителі тих сіл, які разом з нами об'єднуються в одну територіальну громаду – Райгородську. Я надзвичайно радію тому, що ми разом святкуємо цю подію. Вірю, що й надалі, після об'єднання, за підтримки Президента України та голови ОДА Ігоря Гундича, наша громада буде розвиватись», – наголосила Галина Кудлай.

Жителі с. Буряки радіють тим подіям, які відбуваються у житті їх громади, та залюбки діляться враженнями.

— «Свято дуже сподобалось і у нас багато приємних емоцій. Навіть не очікувала, що стільки людей, завітає до нас. Сподіваюсь, що після об'єднання і наше село, й інші, будуть лише розвиватись і в економічному, і в соціальному аспекті. Адже я вже бачу, що є поштовх – і дороги ремонтують, і церкву будують, і люди стали більш активно брати участь у розвитку села», – розповіла пані Ірина.

Під час святкових заходів грамоти та подарунки вручили найкращим жителям Буряків – тим, хто допомагав та продовжує розбудовувати село, об'єднану громаду, хто вірить у щасливе майбутнє односельчан.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ