В Житомирській області у кожній ОТГ має бути створена патронатна родина,- тренер патронатних вихователів

В Житомирській області у кожній ОТГ має бути створена патронатна родина,- тренер патронатних вихователів

28.11.18 10:16 0 481
Наразі активно запроваджується нова форма виховання дітей – патронатна родина. Це альтернатива інституційному догляду та вихованню дітей, адже патронатна сім'я може дати прихисток маленькому жителю області, доки будуть вирішуватися проблеми в рідній родині. В області незабаром розпочнуться навчання майбутніх патронатних вихователів.

На Житомирщині вже є родини, котрі виявили бажання стати професійними батьками. Це сім'ї, які після навчання, зможуть надавати послугу патронату над дитиною. Навчатиме таких майбутніх патронатних вихователів тренер за Програмою підготовки кандидатів у патронатні вихователі Тетяна Піка.

— «Як показує досвід областей, в яких вже створені патронатні родини, у кожній ОТГ має бути патронатна сім'я», - на цьому наголошує Тетяна Піка.

Адже у разі складних життєвих обставин дитину можуть вилучати з рідної родини, і краще якщо вона буде потрапляти на певний час до сімейного середовища патронатної родини, аніж до інституцій. Якщо в кожній ОТГ буде створена патронатна сім'я, це дасть можливість не відривати дитину від звичного їй середовища, навчання у рідній школі, спілкування з друзями.

Нагадаємо, що держава платитиме заробітну плату професійним батькам, які мають досвід виховання дітей та готові допомогти дітям, які опинилися в складній життєвій ситуації. Якщо ви хороші та відповідальні батьки, любите дітей та хочете допомагати маленьким жителям області – тоді читайте - як стати патронатним вихователем.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопіль: відбудеться ...
Наступна новина: Чернігів: 5 грудня - ...

КОМЕНТАРІ