Відшкодування шкоди при ДТП

Відшкодування шкоди при ДТП

28.11.18 18:54 0 1694

Сьогодні кількість ДТП в Україні є досить великим. З цієї причини у людей все частіше і частіше виникає питання про те, як стягнути збитки після аварії. Тут може бути 2 варіанти: гроші потрібно стягнути зі страхової компанії або ж з винуватця ДТП. Давайте розглянемо ці дві ситуації більш детально, а розповість нам про це Лобушко Валерій Володимирович, який безпосередньо надає допомогу адвоката при ДТП в Києві.

Як все відбувається у випадку зі страховими компаніями?

Звичайно ж, у вас може виникнути думка про те, що досить просто звернутися до співробітника страхової. Там він розбере всі моменти і після цього ви отримаєте компенсацію. Але в реальності все відбувається зовсім не так. Часом доводиться наймати адвоката, який розбереться в вашій ситуації. Що робити якщо вас звинуватили, але Ви не винні - це тема окремої статті.

У нормальній ситуації вам, простоявши чергу, слід відправитися до менеджера з пакетом документів. Після цього страхова компанія повинна буде протягом 20 днів розглянути заяву і прийняти своє рішення. Відразу слід сказати, що краще попередньо звернутися попередньо до незалежних оцінювачів, так як страховики зазвичай занижують вартість відновлення авто.

У разі, якщо ви отримали відмову, то найкраще спробувати вирішити питання в досудовому порядку. В даному випадку вам будуть потрібні послуги адвоката, що володіє досвідом. Якщо ж прийти до консенсусу не вдасться, то доведеться доводити справу до суду. Тут вам точно ніяк не впорається без юриста, який відстоює ваші законні права. Ще бувають випадки коли страхова компанія, від якої у Вас поліс - зникла. У таких випадках компенсація надається компанією - правонаступником або державою.

Як отримати відшкодування від винуватця ДТП?

На жаль, система відшкодування, діюча в Україні, не відрізняється своєю досконалістю. Може виникнути велика кількість ситуацій, які просто неможливо описати. Тому, якщо ви отримали відмову, то краще за все відразу ж бути напоготові і мати можливість звернутися до адвоката.

Початком переговорів з винуватцем повинні послужити досудові претензії до винуватця. До претензії слід докласти весь перелік необхідних документів. Це копія довідки про страховий випадок, копія постанови про адміністративне правопорушення, довідка про ДТП, копія звіту, виданого незалежною експертизою, чеки та квитанції, що підтверджують ваші витрати.

У тому випадку, якщо не було отримано чіткої відповіді, то доведеться вирішувати питання в судовому порядку. В ході судового процесу визначається сума морального збитку. Дана сума не завжди входить в оформлений позов. При цьому, всі витрати, які поніс позивач, в кінцевому підсумку можуть включити в суму відшкодування. Це можуть бути послуги юриста, оплачені держмита, експертні висновки, упущена вигода та інше.

З цієї причини немає сенсу переживати і відмовлятися від консультацій з адвокатом, який розбере ваша справа. Якщо Ваша справа виграшна, то відповідач буде змушений відшкодувати вам всі засоби, які були витрачені на послуги компетентного фахівця.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Трендовий відпочинок: ...
Наступна новина: Коли може знадобитися ...

КОМЕНТАРІ