Житомирщина забезпечена вакцинами проти кору. Зупинити поширення інфекції може вакцинація на рівні 98%

Житомирщина забезпечена вакцинами проти кору. Зупинити поширення інфекції може вакцинація на рівні 98%

29.11.18 14:36 0 599
Центр громадського здоров'я МОЗ України наголошує, що щеплення – єдиний надійний спосіб захисту від кору, навіть якщо у регіоні зафіксовано спалах захворюваності. У кожній області України достатньо якісних і ефективних вакцин для планової та посиленої імунізації.

Міністерство охорони здоров'я закликає батьків обов'язково вакцинувати дітей, дотримуючись термінів Календаря щеплень, і якомога скоріше надолужити щеплення, якщо пропустили планову вакцинацію. Вакцинуватись за Календарем і надолужити пропущені щеплення можуть безоплатно усі діти до 18 років, а також дорослі з груп ризику - військові, учасники ООС, студенти, освітяни і медики.

Нагадаємо, що щеплення проти кору, паротиту і краснухи (КПК) діти відповідно до загального профілактичного календаря отримують в двох дозах: 1 – у 12 місяців і 2 – ревакцинація у 6 років. Проте, якщо ви знаєте, що був контакт із хворим на кір, потрібно робити екстрене щеплення. Дієвою така вакцинація буде у перші 72 години після імовірного контакту з хворим.

Крім того, дорослим варто перевірити свою карту щеплень на предмет вакцинування проти кору. Захист від хвороби надає щеплення двома дозами. Якщо ж медичних документів немає, то можна здати аналіз на виявлення антитіл.

Міністерство охорони здоров'я України наголошує на тому, що імунізація є питанням національної безпеки, оскільки здоров'я українців – усіх разом і кожного зокрема - залежить від рівня охоплення щепленнями у країні. Для формування колективного імунітету необхідно, аби рівень вакцинації досягав 95–98%.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернополяни зможуть ...
Наступна новина: Який човен потрібен для ...

КОМЕНТАРІ