Історія газоблоку: Що потрібно знати?

Історія газоблоку: Що потрібно знати?

29.11.18 12:34 0 1842

"130 років минуло з тих пір, як чеський інженер Гофман винайшов газоблок або як його ще називають газобетон. У 1889 Гофман прекрасно розбираючись в хімії шляхом додавання солей, вуглекислих і хлористих кислот в цементний розчин, він виявив що в бетоні почала даватися взнаки пориста структура. Так з'явився газобетон який в наш час називають, газоблоками", - розповідає співробітник компанії «Максимус Центр»: https://www.maximuscentr.com.ua/, в якій безпосередньо можна купити газоблоки за доступною ціною.

Через кілька десятків років в 1914 році американці Аулсворт і Дайер поліпшили показники газоблоку додавши для утворення газу додаткові інгредієнти, такі як цинк і алюміній. Існує теорія що саме це нововведення поклало основу широкого використання газоблоку в будівництві. У зв'язку з більш пористою структурою, що виникла при додаванні цих компонентів будинок став «дихати».

У 1929 році Аксель Єрікссон шведський архітектор і за сумісництвом вчений винайшов газосилікатне удосконалення газоблоку. Використання технології вологи та тепла при виготовленні газоблоків на кремнезитні комопоненти.

У 1934 році конкуренти Акселя Ерікссона компанія «Сипорекс» придумала нову технологію виробництва газолоков. Івар Євклунд і фін Леннард Форсєн почали додавати в газоблоки портландцемент який показав настільки чудові характеристики, що багато компаній після цього почали використовувати саме їхній винахід.

У 50-ч роках минулого століття газоблок потрапив на ринок колишнього СРСР. Більше 80-ти заводів випускали газоблоки по всій території Радянського союзу. До кінця 80-год заводів по виготовленню газоблоку стало більше 120-ти.

Найголовніша перевага, через яку газоблок отримав таке широке застосування в світі та колишньому СРСР - це зменшення терміну будівництва, прекрасна звукоізоляція і заощадження тепла. У порівнянні з піноблоками вони на порядок міцніші ну і найголовніше, що газоблок можна обробляти звичайною пилкою.

Також вага газоблоку робить його одним з лідерів серед матеріалів для будівництва. Невелика навантаження газобока на фундамент дозволяє скоротити витрати на його спорудження, а відповідно збільшує термін служби самої будівлі. Також розглядаючи екологічно показники в країні після руйнування Чорнобильської АЕС варто зауважити що газоблок є екологічно безпечним. Радіаційний фон газоблоку складає всього 12 мкр. / год.

В цілому газоблок складається з двох компонентів портландцемент і вапно в якості в'яжучого речовини, алюмінеевий пудра використовується як газоутворювач, крім того в складі присутня вода.

За методикою виготовлення існує 2 види газобетону:

  • неавтоклавний газобетон;
  • автоклавний, який називають газосилікатом.

Всі вони на теперішній день іспользуються в широкому застосуванні в будівництві. І чітко видно що газоблок зайняв свою нішу серед лідерів будівельних матеріалів.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
4 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ