Силіконовий або акриловий герметик? Вибираємо правильний матеріал

Силіконовий або акриловий герметик? Вибираємо правильний матеріал

29.11.18 16:03 0 1835

Питання про те, який герметик вибрати: акриловий або силіконовий, починає хвилювати нас, як тільки приходить час остаточних ремонтно-оздоблювальних робіт. Це не дивно, адже кожен їх даних видів герметизуючих матеріалів володіє великою кількістю властивостей, але і певною областю застосування. Перед тим, як придбати той чи інший склад, слід дізнатися про плюси і мінуси кожного з них. А розповість нам про це співробітник ООО «Укрпостач».

Силіконовий і акриловий герметики: Загальні властивості

Незважаючи на те, що силіконовий і акриловий герметик постійно протиставляють одна одній, вони мають цілу низку загальних характеристик, таких як:

  • високий ступінь еластичності;
  • структурна міцність;
  • експлуатаційна довговічність;
  • гарна адгезія до більшості будівельних матеріалів;
  • вологостійкість;
  • Стійкість до перепадів температур.

Відмінності акрилового герметика від силіконового

Природно, без відмінностей між акрилом і силіконом теж не обійшлося:

  • Обмежена сфера застосування силіконового герметизуючого складу. Відразу обмовимося, що мова йде про більш дешевих кислотних силіконових герметиках, які можуть вступати в реакцію з металами, цементосодержащіе поверхнями і природними каменями (мармур, граніт). Саме тому досвідчені будівельники радять використовувати їх тільки для герметизації пластика, кераміки або дерева. У той же час акрилові герметики для бетону і герметики для дерева можна сміливо назвати універсальними: вони не заподіють шкоди ніяким матеріалами.
  • Естетичний аспект. У плані естетики акрилові склади, безумовно, лідирують. По-перше, їх можна покривати будь-якою фарбою, і вона буде бездоганно триматися на матеріалі. По-друге, використовуючи, прозорий силікон, слід бути готовим до того, що з часом він пожовтіє і стане каламутним.
  • Можливість застосування в приміщеннях з підвищеною вологістю. Найчастіше нам доводиться самим вирішувати завдання, який герметик вибрати для ванної кімнати. Багато хто переконаний, що оптимальним варіантом для приміщень з високою вологістю повітря є склади на основі силікону, який славиться своєю абсолютною вологонепроникністю. Чомусь ніхто не враховує той факт, що під впливом вологи, силікон, в тому числі і санітарний, через якийсь проміжок часу може змінити колір, стати каламутним і навіть покритися пліснявою. Компоненти ж, що містяться в акрилових герметиках, не допускають розвиток грибка, що є їх безсумнівним плюсом для експлуатації у ванних кімнатах.
  • Існує досить поширена думка, що акрилові герметики не можна використовувати в деформаційних швах, оскільки вони не володіють еластичністю силікону. Це в корені невірно, так як сучасні акрилові склади (так звані акрилатні силіконізовані матеріали) не менше еластичні і міцні на розрив, ніж силіконові аналоги.

Висновки

Отже, який можна зробити висновок з усього вищесказаного? І акрилові, і силіконові герметики володіють великою кількістю достоїнств і деякими недоліками, і якого з матеріалів віддати перевагу - вирішувати, безумовно, вам. При виборі герметизуючого складу обов'язково враховуйте такі нюанси, як:

  1. Область застосування матеріалу.
  2. Авторитет виробника герметика (хороший результат можливий тільки при використанні якісних матеріалів, неважливо акрилових або силіконових, від перевірених виробників).
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Житомирщина: завдяки ...
Наступна новина: Как выбрать комплектующие ...

КОМЕНТАРІ