Сплав по гірській річці Черемош

Сплав по гірській річці Черемош

30.11.18 18:18 0 1464

Рафтинг Львів - це екстремальний спорт, займатися яким можна без серйозної підготовки, це активний відпочинок, який доступний і цікавий в будь-яку погоду. Візьмемо для прикладу сплав по гірській річці Черемош: в сезон дощів, коли піднімається рівень води, умови для підкорення порогів тільки поліпшуються.

Найбільш перспективна пора для рафтингу настає навесні, адже це час сходу снігів. Черемош стає повноводним, і туристи поспішають в селище Верховина - центр початку сплавів по цій чудовій гірській річці. Найбільше бажаючих на травневі свята, коли, завдяки вихідним, можна провести навіть багатоденну програму підкорення порогів, але в цілому сезон триває до середини осені, до жовтня.

Можна влаштувати як колективний, так і індивідуальний рафтинг-тур. Сплавлятися по Черемошу можна на катамаранах, байдарках, рафтах, причому навіть не володіючи особливими навичками. Процесом проходження порогів керуватимуть досвідчені інструктори.

Що вдає із себе річка Черемош?

Розповімо вам про саму водойму. Сплавлятися ви будете або Чорним Черемошем - по лівому витоку гірської річки, або по Білому Черемошу (правий). Найбільш порожиста частина акваторії лежить в Івано-Франківській області, а саме в Верховинському районі. Чорний Черемош, довжиною в 87 км, протікає на фоні мальовничої природи Карпат: густі ліси, круті схили Гринявських передгір'їв.

Річка завжди повноводна за рахунок дощів і снігопадів, які часто випадають в цій місцевості. На її берегах затишно розташувалися багато селищ, серед яких: Верховина, Дземброня, Криворівня - основні пункти паломництва туристів.

На акваторії є дві основні зони. Перша, головних порогів, розташована між селищами Красник і Дземброня. Друга, зона більш спокійних сплавів на основній ділянці річки, лежить між селищами Верховина та Дземброня.

Проходження порогів річки

Малому Гуку передує шивера: через неї сильна течія, проходячи через ряд уступів, утворює безліч пінистих ям. Далі русло повертає, і водний потік кілька заспокоюється. Це допомагає підготуватися до Великого Гуку, відразу після якого будуть великі перепади, потім знову шивери.

Далі очікується спокійна ділянка річки. Нові шивери - тільки після Верхнього Ясеніва, селища вже за Криворівня. Там же і однойменний поріг - Верхнеясеневскій - і розташований він прямо на повороті русла, досить плавному і тому цілком прохідному.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Заміж за іноземця: Що ...
Наступна новина: Тюнінг BMW X5 F15

КОМЕНТАРІ