На Тернопіллі АМУ подякувала головам 6 обласних державних адміністрацій за раціональний перерозподіл коштів освітньої субвенції

На Тернопіллі АМУ подякувала головам 6 обласних державних адміністрацій за раціональний перерозподіл коштів освітньої субвенції

01.12.18 10:10 0 461
Уряд розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24 жовтня 2018 року № 868-р «Про перерозподіл обсягу освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2018 році» здійснив перерозподіл освітньої субвенції окремим місцевим бюджетам.

Прийняття цього документа було надзвичайно важливим. Це дозволило здійснити виплати заробітних плат учителям закладів загальної середньої освіти та не зірвати освітній процес, а отже, зберегти гарантії для дітей на здобуття якісної загальної середньої освіти.

Лише 6 керівників обласних державних адміністрацій врахували під час перерозподілу освітньої субвенції містам та ОТГ лист Міністерства фінансів України від 20.09.2018 року №07010-07-21/24561 та визначили джерелом перерозподілу ресурс обласного бюджету.

Розуміючи механізм здійснення перерозподілу, Асоціація міст України подякувала 6 головам обласних державних адміністрацій:

Голові Івано-Франківської обласної державної адміністрації Гончаруку Олегу Романовичу;

Голові Кіровоградської обласної державної адміністрації Кузьменку Сергію Анатолійовичу;

Голові Сумської обласної державної адміністрації Клочку Миколі Олексійовичу;

Голові Тернопільської обласної державної адміністрації Барні Степану Степановичу;

http://www.auc.org.ua/novyna/amu-podyakuvala-golovam-6-oblasnyh-derzhavnyh-administraciy-za-racionalnyy-pererozpodil?fbclid=IwAR2jezbUC4PXNRWzKOH-jsxISZmL4imZj2snJOPj4uNnh_lDM2ri_LOCrW4

Голові Хмельницької обласної державної адміністрації Лозовому Вадиму Миколайовичу;

Голові Черкаської обласної державної адміністрації Вельбівцю Олександру Івановичу.

Усі голови обласних державних адміністрацій показали приклад правильної та раціональної державницької позиції. Завдяки прийняттю ними саме такого рішення було збережено ресурси в громадах і забезпечено стабільну роботу закладів освіти в області.

Асоціація міст України висловила сподівання на продовження тісної співпраці.

Аналітичний центр АМУ

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Будівлю чернігівського ...

КОМЕНТАРІ