Житомирщина: інклюзивне навчання обрали батьки 589 дітей в області

Житомирщина: інклюзивне навчання обрали батьки 589 дітей в області

01.12.18 09:06 0 535
У Житомирській області все більше батьків для своїх дітей з особливими освітніми потребами обирають інклюзивне навчання. Цьогоріч на інклюзивному навчанні по всій області перебуває майже 600 дітей різного віку.

За інформацією управління освіти і науки ОДА, наразі на Житомирщині 589 дітей з особливими освітніми потребами отримують знання на інклюзивному навчанні. 233 заклади освіти по області створили інклюзивні класи, де тепер навчаються діти, які раніше б могли навчатися вдома або в спеціалізованих закладах.

У кожній школі і кожному класі, в яких є діти на інклюзивному навчанні, створюються відповідні умови для надання якісних освітніх послуг для кожного учня.

Минулого року в області на інклюзивному навчанні було на 155 менше дітей. Тож батьки все частіше обирають таку форму соціалізації, розвитку та навчання для своїх дітей.

Житомирщина впевнено крокує на шляху створення комфортної та якісної інклюзивної освіти. Так в області створили 29 інклюзивно-ресурсних центрів, фахівці яких допомагають батькам та дітям з особливими потребами. Для дітей розробляють індивідуальні програми корекційно-розвивальних занять, за якими з ними займаються психологи, дифектологи, логопеди та реабілітологи.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ