Геннадій Зубко: Переведення єдиної системи цивільного захисту в режим особливого періоду не позначиться на житті українців

Геннадій Зубко: Переведення єдиної системи цивільного захисту в режим особливого періоду не позначиться на житті українців

01.12.18 10:41 0 598
Україна, яка має відкритий акт агресії з боку РФ в Азовському морі, готова у найкоротші терміни відновити і побудувати систему цивільного захисту, яка повинна діяти в особливий період. Вже наступного тижня, 4-5 грудня, в Україні, зокрема і на Житомирщині, відбудуться командно-штабні навчання.

На цьому наголосив Віце-прем'єр-міністр — Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко 30 листопада, під час засідання оперативного штабу ДСНС.

— “Я ще раз хочу заспокоїти українців тих областей, де введено режим воєнного стану, Уряд впроваджує всі необхідні превентивні заходи, направлені на убезпечення громадян України від можливих актів агресії з боку РФ. Після підписання Указу Президента про введення воєнного стану в Україні і голосування у парламенті, Урядом було прийняте рішення про переведення єдиної державної системи цивільного захисту на функціонування в умовах особливого періоду. Тому зараз ми працюємо над затвердженням плану заходів, який дозволить підготувати всі необхідні підрозділи та об'єкти. Виконання плану — це персональна відповідальність як органів влади, так і керівників на місцях”, — підкреслив Геннадій Зубко.

Урядовець повідомив, що під час воєнного стану, Уряд дає право ДСНС проводити перевірки об'єктів цивільного захисту. Також 4-5 грудня в Україні відбудуться командно-штабні навчання щодо дій в особливий період.

— “Долучивши ЦОВВ, територіальні органи влади на місцях, а також органи місцевого самоврядування, потрібно добитися необхідної координації у виконанні поставлених завдань. Ми готові у будь-який момент адекватно і професійно відреагувати на нові виклики, які можуть мати місце, у тому числі на надзвичайні ситуації”, — зазначив Зубко.

Участь у селекторі взяв заступник голови Житомирської ОДА Олексій Ясюнецький, який наголосив на тому, що усі мають максимально відповідально поставитись до завдань та проведення навчань.

— «Cаме в цей час, коли на території 10 областей України введено воєнний стан, ми на території Житомирської області маємо відпрацювати командно-штабні навчання на належному рівні», – підкреслив Олексій Ясюнецький.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З грудня - звіт ...
Наступна новина: 55 млн. грн. від Уряду ...

КОМЕНТАРІ