Чернігів: Міська рада звернулася до Кабміну щодо виділення коштів для компенсації наслідків аномальної зливи 30 червня

Чернігів: Міська рада звернулася до Кабміну щодо виділення коштів для компенсації наслідків аномальної зливи 30 червня

01.12.18 12:25 0 1150
29 листопада, на пленарному засіданні 36-ї сесії 7 скликання Чернігівської міської ради депутати проголосували за Звернення до Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів з Державного бюджету України на заходи з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Як відомо, 30 червня 2018 року внаслідок інтенсивних опадів у Чернігові сталася надзвичайна ситуація, через яку підтоплено близько 100 приватних домоволодінь на 20-ти вулицях міста. Влітку міська влада підготувала та передала до Чернігівської ОДА і далі до Кабінету Міністрів України повний пакет документів для виділення коштів з резервного фонду держбюджету. Загальна сума необхідних аварійно-відновлювальних робіт була оцінена фахівцями у 55 млн грн. Це враховуючи збитки надані комунальному сектору, багатоповерховим будинкам, а також приватним домогосподарствам.

Для проведення аварійно-відновлювальних робіт на об'єктах у місті Уряд 31 жовтня виділив 16 млн грн з резервного фонду державного бюджету. Згідно з розпорядження Кабміну дані кошти спрямовуються виключно на ліквідацію наслідків в комунальному секторі. Відповідно, в дану суму не враховані збитки завдані приватним домогосподарствам, які складають понад 15 млн грн.

Враховуючи неможливість компенсації збитків, завданих власникам приватних домогосподарств та квартир за рахунок резервного фонду Державного бюджету України, Чернігівська міська рада звернутися до Кабінету Міністрів України з проханням розглянути питання щодо виділення коштів з інших джерел Державного бюджету України для компенсації збитків, завданих надзвичайною ситуацією постраждалим мешканцям Чернігова.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Триває Всеукраїнський ...
Наступна новина: У Тернополі буде ...

КОМЕНТАРІ