«Водні тури» або «Куди можна поїхати на рафтинг?»

«Водні тури» або «Куди можна поїхати на рафтинг?»

01.12.18 12:06 0 1820

Водні тури цікаві і привабливі тим, що пропонують, як романтичний відпочинок, насолоду від спілкування з природою і внутрішнє умиротворення, так і екстремальні подорожі, в яких вас чекає боротьба зі стихією і можливість перевірити себе на міцність. Водні простори завжди вабили людину, швидше за все тому, що нас просто тягне до води, адже ми і самі на 60 % складаємося з неї. Водний туризм - один з видів активного відпочинку, до нього відносяться сплави та рафтинг. Маршрути водних турів прокладені по озерам, рівнинними і гірськими річками, але, в будь-якому випадку, є можливість чудово відпочити, набратися сил, підкріпити здоров'я, помилуватися природою.

Де можна зайнятись рафтингом?

Водний туризм є одним з найпопулярніших видів активного відпочинку. Організатори турів пропонують подорожі по гірських і рівнинним річках України, Росії та Грузії. Найбільш поширеним видом водного туризму в Україні є рафтинг Львів і сплави карпатськими річками, Дністром і Південним Бугом. Подібні подорожі по річках доступні навіть тим, хто ніколи не тримав в руках весло. Як правило, новачків навчають досвідчені інструктори, а рафт й інші сплавзасоби (каяк, байдарка, катамаран), теж надаються водним мандрівникам на місці, як і захисне спорядження (рятувальний жилет, каска і так далі).

Карпатські річки

Той, хто хоч 1 раз проходив на будь-якому сплавзасобі по карпатській річці, не забуде ніколи і назавжди залишиться, в душі, прихильником подорожей такого роду. Навесні, коли річки наповнюються водою танучих в горах снігів, водники прагнуть в Карпати, де їх чекають порожисті Чорний та Білий Черемош та Прут.

Пороги «Дземброня», «Гук», «Біла Кобила» стали синонімом азарту і тому любителів водних подорожей сюди вабить з року в рік. Чудова природа Карпат, гірське повітря і місцеві визначні пам'ятки стають, як би, хорошим обрамленням водних маршрутів.

Дністер

Ще однією водною артерією, що є привабливим для учасників водних подорожей, є Дністер. Відпочинок там неквапливий, а маршрут абсолютно дивовижний, так як проходить по каньйонах. Можна насолодитися несподіваними поворотами річки, нескладними перешкодами, незайманою природою.

Південний Буг

Дуже непоганим місцем для захоплених рафтингом і сплавами туристів є річка Південний Буг. Рафтинг на Південному Бузі можливий навіть тоді, як жарким літом в карпатських річках рівень води спадає. Особливо популярні Мігейські пороги, які теж давно уподобані любителями водних турів. Сплави на Південному Бузі проводяться з квітня місяця і по вересень. Рафтинг на Мигії проходить в теплій воді Південного Бугу при гарній сонячній погоді півдня України. Влітку Мигія - відмінне місце для корпоративного відпочинку.

Грузія

Грузія запрошує в водні тури по річках Арагві, Ріоні, Паравані, Кура і Цхенісцкалі. Туристів тут чекає своєрідний загублений світ, в якому час, як би, зупинилося. Крім рафтингу і сплавів за цими стрімким грузинським річках, туристів в ці місцях чекають стародавні замки і фортеці, скельні монастирі, величні гори з чистими озерами, наповненими льодовикової водою. Тут можна насолодитися природою, самобутністю цих місць, спробувати грузинську кухню і знамените вино, а також випробувати на собі легендарну грузинську гостинність.

Росія

Водні тури в Росії - це кавказькі гори. Північний Кавказ - край високих гір, лісів і річок. Щороку сюди з'їжджається величезна кількість любителів водних подорожей, щоб відпочити від міської суєти і віддатися бурхливим водам. Рафтинг на Кавказі проходить по річках Кубань і Великий Зеленчук, Велика Лаба і Біла, причому кожна з річок приваблива по своєму. На них є пороги різної категорії складності, вони підходять для рафтингу і сплавів.

Північний регіон заворожує чарівними видами і своєї сокровенностью. Тут безліч озер, річок, скель і боліт, царство дикої природи. У цих місцях можна чудово відпочити, зміцнити здоров'я і, врешті-решт, ви просто закохається в цей суворий край. Для любителів спокійних подорожей пропонується відправитися вниз, підкоряючись течією північних річкових вод, в напрямку з півдня на північ Кольського півострова, до самого Баренцева моря. Тим же, хто любить екстремальний проведення часу, пропонуються рафтинг і сплави по порогах гірських річок.

Можна взяти участь у водному поході по річці Кутсайоки або Тумча. Маршрут тут має 3-4 категорію складності та підходить для досвідчених водних мандрівників. Але і новачкам пропонується цікавий водний тур по річках Охта або Умба.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі в ...

КОМЕНТАРІ