Що таке модульні картини?

Що таке модульні картини?

01.12.18 16:23 0 2374

На ринку елементів декору інтер'єру в даний час починають набувати популярності так звані модульні картини. Таке віяння цілком обгрунтовано, тому що сучасна людина прагне до індивідуальності, комфорту і затишку, привносячи в свій будинок те, що приносить задоволення і радує око. До речі, за доступною ціною модульные картины можна придбати в інтернет-магазині мистецтва https://in-art.com.ua/ (м. Харків, ТРЦ Барабашово, тел: +38-050-908-92-34).

Модульні картини, які ще називають сегментованими, складаються з декількох частин, об'єднаних загальною тематикою. Елементи кріпляться на стіні на деякій відстані один від одного і не обрамляются звичними рамами або багетом, а сюжет картини триває і на її торцях. Завдяки цьому створюється ефект більшої просторовості і об'ємності зображення, картина виглядає під різними кутами зору по різному.

Картини, що складаються з двох, трьох і більше частин - це диптихи, триптихи і полиптихи відповідно. Такі назви прийшли з давньогрецької мови. Майстри старовинного живопису створювали цілі твори мистецтва подібного роду, які особливо цінувалися за незвичайність композиційної будови і оригінальність форми. Створювалися цілі грандіозні комплекси релігійної тематики, кожен елемент яких представляв собою окрему самостійну картину. Сьогодні ж на зміну важкої монументальності прийшла мобільність і легкість.

Що зараз є на ринку?

Одним з найбільш цікавих та актуальних трендів в контексті оформлення інтер'єру є модульні картини на полотні - тобто картини з декількох частин (сегментів). За своєю суттю такі сегментовані картини являють собою розділене панно, виконане в єдиній тематиці і стильовому рішенні, химерно або строго сформований в одне завершений твір. Модульні картини в інтер'єрі завжди виглядають захоплююче і масштабно, але завдяки поділу на модулі не захаращують простір кімнати.

Використовувані для прикраси сучасних інтер'єрів, картини з панелей можуть об'єднувати різну кількість зображень, в залежності від сюжету, смаку замовника, розміру приміщення.

Компактні картини з двох частин, або диптихи, завжди виглядають акуратно і елегантно. Друк на полотні модульних картин такого формату актуальна для невеликих приміщень - вони не займають великий простір, але виглядають оригінальне і цікавіше класичних одиночних полотен.

Картини з трьох частин, або триптихи, дозволяють відобразити вже більш масштабне і об'ємне зображення. Це відмінний варіант для віталень, холу або кабінету, що приваблює своєю ненав'язливість, лаконічністю та оригінальністю.

Найбільші можливості в організації декору нададуть картини з чотирьох і більше частин, або поліптихи. Такі мультипанелі дозволять розмістити на стіні справжню художню панораму, розширюючи обсяг пам'яті, доступний, створюючи яскравий основний стилістичний акцент.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: 3 полезных совета по ...
Наступна новина: Чому варто поїхати в тур до ...

КОМЕНТАРІ