На Житомирщині створюють та наповнюють інтерактивний містобудівний кадастр

На Житомирщині створюють та наповнюють інтерактивний містобудівний кадастр

05.12.18 12:46 0 539
На Житомирщині створюють та наповнюють інтерактивний містобудівний кадастр. Така система допомагатиме планувати та розвивати території, залучати інвестиції.

Про це зазначив заступник голови Житомирської ОДА Роман Щебетов 4 грудня, під час регіональної наради з питань створення та впровадження системи містобудівного кадастру Житомирської області.

— «Про необхідність містобудівного кадастру ми говоримо вже давно. На на Житомирщині вже створено службу містобудівного кадастру, за рахунок коштів обласного бюджету закуплено обладнання, програмне забезпечення, встановлено базовий сервер. З 2015 року Новоград-Волинський перший розпочав працювати над містобудівним кадастром. Вже приєднався до цієї роботи Житомир, Олевська та Коростишівська ОТГ. Ви з відповідальністю маєте віднестися до цієї роботи. Це інформаційний ресурс, який повинен бути. Він дозволить допомагати залучати інвестиції, планувати та розвивати території», – наголосив Роман Щебетов.

Заступник директора з наукової роботи – начальник центру геоінформаційних систем ДП Український державний науково-дослідний інститут «ДІПРОМІСТО» ім. Ю. М. Білоконя Юрій Палеха розповів про роботу, яка ведеться щодо побудови системи містобудівного кадастру в області та про її необхідність.

— «Важливий зв'язок між трьома рівнями – місцевим, регіональним та державним. Досягти цього можливо лише завдяки використанню сучасних геотехнологічних технологій та містобудівного кадастру. Зараз на геопорталі викладені основні матеріали, зокрема, і схема планування території області. Все відбувається в інтерактивному режимі. Це відкритість, прозорість та актуальність. Раніше це були паперові носії, які складалися в архіві та покривалися пилом на полицях. Ні громадяни, ні інвестори не могли побачити просторове планування. на меті стоїть об'єднати містобудівні кадастри та інші інформаційні ресурси – інвестиційні, економічні тощо», – зазначив Юрій Палеха.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Після реформи ...
Наступна новина: На Житомирщині розпочали ...

КОМЕНТАРІ