Переваги оцинкованого листа

Переваги оцинкованого листа

05.12.18 13:21 0 1214

Вироби з оцинкованого листа в даний час мають найширше застосування в будівництві. Це сучасний матеріал, зручний у використанні, не дорогий, універсальний. Ця обставина дала велику популярність оцинкованому листу серед матеріалів схожого профілю.

Ще з радянських часів це був ходовий товар, але через відсутність високоефективних технологій виробництва, ціни на оцинковані вироби були досить високі. Тому перевагу часто віддавалася, наприклад, шиферу. У дев'яності роки ситуація почала змінюватися, з'явилися інші переваги, нові віяння, стали впроваджуватися більш економічні технології виробництва.

Оцинкований лист, володіючи хорошими антикорозійними характеристиками і високою зносостійкістю, став займати провідні позиції серед матеріалів для покрівлі, огорож, водостічних систем та облицювання, став більш доступним. За невеликий проміжок часу попит на цей матеріал виріс у багато разів. До речі, придбати його за доступною ціною з доставкою по україні можна в компанії "Альбатрос": https://albatros-odessa.com.ua/.

Яку сталь використовують?

При виробництві для оцинкування використовують холоднокатану листову сталь. Якість цинкового покриття визначається рівномірністю розподілу антикорозійного шару. Нанесення шару цинку або його сплавів виконується в основному двома методами:

  1. гальванічним;
  2. гарячого оцинкування.

Гальванічний метод при всіх його достоїнствах є більш енерговитратним, ніж метод гарячого цинкування, а тому менш ефективним.

А ось, спосіб нанесення захисного шару пропусканням листового металу через розплав цинку, навпаки, - економічніший і дозволяє наносити більш товстий шар цинкового покриття, що робить кінцевий продукт більш довговічним. Покриття може бути гладким або з візерунком кристалізації, двостороннім або одностороннім. Якою б не була товщина покриття, лист легко гнеться, вальці, витягується, штампується і т.д. Оцинкований метал промисловістю випускається в рулонах і в листах.

Захист металу

Крім захисту металу від корозії оцинкуванням, для додання йому естетичного розмаїття і додаткових фізико-механічних властивостей, на лист додатково наносять шар полімерного покриття всіляких забарвлень і текстур. Це дає оцинкованим матеріалами ще більш широке використання в будівництві і народному господарстві.

Строк експлуатації

Термін служби виробів з оцинкованого листа обчислюється десятками років. Це дозволяє використовувати оцинкований лист для виготовлення покрівельних матеріалів усіх типів. Основна перевага - це легка вага і гладка поверхня для стоку води. Такі гідності дають право конкурувати з іншими сучасними покрівельними матеріалами.

Методи настилу

Є два способи настилу даху оцинкованим листом:

  • фальцювання;
  • гофролист (профнастил).

Фальцева покрівля монтується з листів оцинковки, які зшиваються між собою в замок вручну або за допомогою спеціальної закаточной машинкою.

Гофролист або профнастил виготовляють з листового матеріалу за формою шиферу, але з трапецієподібної хвилею. Додаткові ребра жорсткості надають аркушу велику міцність і не дають йому гнутися. Хвилі також полегшують монтаж покрівлі.

Висота хвилі

Залежно від призначення профнастил виготовляють з різною висотою хвилі. Для забору висота хвилі становить 8-21 мм (маркується літерою С), для покрівлі - 35-75 мм (маркується літерою Н). Випускається також метало-черепиця з особливою фактурою у вигляді черепичним кладки.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Змінимо країну разом: ...

КОМЕНТАРІ