Стерилізатори манікюрних інструментів

Стерилізатори манікюрних інструментів

05.12.18 15:26 0 1645

Сьогодні кожен респектабельний салон краси повинен мати в своєму арсеналі обладнання для стерилізації робочих інструментів. Найчастіше в такій процедурі потребують манікюрні набори багаторазового використання: ножиці, кусачки, пилочки, лопатки, насадки, фрези і т. д.

Способи стерилізації манікюрних інструментів

Існує два способи стерилізації:

  • термічний;
  • хімічний.

Хімічне очищення передбачає замочування інвентарю в спеціальних розчинах. Якісну стерилізацію таким методом провести в салоні краси буде досить проблематично, так як хімічні розчини викликають неприємний їдкий запах. Також для такої процедури необхідна спецодяг, яка захистить тіло і не дозволить обпекти шкіру рук хімікатами під час стерилізації. Тому для обробки інструментів в салонах краси використовують термічні стерилізатори. Далі, ми розглянемо їх різновиди, а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://new-stylenails.com.ua/, в якому їх безпосередньо можно придбати.

Види стерилізаторів

Професійні стерилізатори для манікюрних інструментів бувають наступних видів:

  1. Кварцові, їх ще називають гласперленовий або кулькові. Прилад являє собою невеликий контейнер, який наповнюють спеціальними кварцовими кульками. Процес обробки інструменту займає менше 30 секунд - це один з найшвидших методів очищення. Але є один недолік: очищення проходить тільки та частина інструменту, яка занурена в ємність.
  2. Ультрафіолетові. УФ-моделі очищають інвентар за рахунок ультрафіолетового випромінювання. Така обробка займає приблизно 40 хвилин.
  3. Ультразвукові. Найчастіше використовується для очищення дрібних предметів, наприклад, фрез та інших інструментів для роботи з нігтями. Стерилізація відбувається за рахунок ультразвукових хвиль. Завдяки їм рідина в контейнері вібрує, тим самим очищаючи інструменти навіть у важкодоступних місцях.
  4. Сухожар. Повітря всередині приладу нагрівається до 180 о С, що призводить до висихання бактеріальних клітин. Єдиний недолік сухожар - знищення всіх мікробів відбувається тільки через 10-11 годин. Але цей метод - один з найбільш ефективних.
  5. Паровий. Очищення здійснюється при досить високих температурах, вище температури кипіння води. Це найпопулярніший метод серед косметологів та інших майстрів. Адже стерилізація одночасно проходить і під дією пара, і високої температури. Для такого очищення використовують спеціальний герметично закривається прилад з товстими стінками - автоклав.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Штабелери: Види та ...
Наступна новина: 5 советов для найма хорошей ...

КОМЕНТАРІ