Яку роль відіграє відеокарта в комп'ютері?

Яку роль відіграє відеокарта в комп'ютері?

07.12.18 22:05 0 1073

Відеокарта - одна з найважливіших складових комп'ютерної системи. Вона є частиною відеопідсистеми і виконує найважливіші функції:

  • обробляє відеозображення;
  • здійснює виведення зображення на екран;
  • відповідає за якість зображення, що виводиться.

Особливо її роль помітна в комп'ютерних іграх. Наприклад, якщо спочатку запустити яку-небудь гру з «важкою» графікою на бюджетній відеокарті, а потім - на ТОПовій, то різниця буде цілком очевидною. Поліпшене освітлення, текстури в високій якості, високе розширення... І все це - без найменших «гальм». До речі, як подивитись модель відеокарти в Windows можна прочитати на сайті https://chajnikam.ru/computer/383-kak-opredelit-videokartu.html.

Втім, для того, щоб насолоджуватися іграми або роботою з тривимірними редакторами, зовсім не обов'язково купувати hi-end пристрій. Для більшості завдань прекрасно підійде і карта середнього класу, якщо продуктивність відеопідсистеми при цьому задовольнить основні потреби користувача.

Однак даний пристрій потрібно комп'ютера не тільки для ігор. Взагалі-то, запустити будь-який додаток можна і без нього, але тільки ... ми нічого не побачимо. Адже навіть щоб вивести на екран Робочий стіл операційної системи, потрібна хоча б сама нехитра інтегрована відеокарта. Вона відповідає взагалі за все зображення, яке виводиться на монітор.

Але не секрет, що з часом навіть найпотужніша ігрова відеокарта починає пригальмовувати. А потім і зовсім відмовляється запускати особливо вимогливі додатки. Способи підвищення продуктивності відеокарт, звичайно ж, існують. До таких, наприклад, відноситься «розгін» карти, він же оверлокінгом. Правда, для цього буде потрібно мати багаж певних знань і, звичайно ж, чітко віддавати собі звіт в тому, що, якщо щось піде не так, дорогі комплектуючі просто ... згорять. Адже розгін передбачає збільшення тактових частот чіпа і відеопам'яті. При цьому пристрій буде працювати в екстремальному для себе режимі і може не витримати підвищених навантажень.

Можливо, замість цього варто задуматися про придбання нової відеокарти і не ризикувати дорогими комплектуючими. Наприклад, сучасні ігрові відеокарти мають відмінні характеристики як в плані обсягу відеопам'яті, так і розрядності шини. Вони забезпечать чудову швидкодію в найвимогливіших іграх з підтримкою останнього покоління Direct X 12.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Как выбрать кроссовки?

КОМЕНТАРІ