Чернігів: Звіт міського голови: Оновлення міського громадського транспорту

Чернігів: Звіт міського голови: Оновлення міського громадського транспорту

08.12.18 10:01 0 544
У 2018 році придбано 6 нових низькопідлогових тролейбусів. За останні 3 роки на вулиці міста виїхав 21 новий тролейбус, що складає 20% від потреби парку.

На стадії підписання чотиристороння угода про переказ кредитних коштів Європейського інвестиційного банку, у рамках якої наступного року буде придбано 40 тролейбусів (на суму 6 млн євро ).

Міська влада розуміє, що існуюча модель пасажирських перевезень, яка за останні десятиліття склалась у Чернігові (і, по суті, по всій Україні), не задовольняє ані місто, ані людей. Дотримання графіків руху, оновлення рухомого складу, безпека, компенсація за перевезення пільговиків – усе це неможливо покращити за існуючої моделі. Один із варіантів - муніципалітет буде замовником перевезень, а ціни диференціюватимуться у залежності від маршруту.

Цього року у Чернігові з'являться 68 нових зупинок. Загалом у місті вже більше 170 нових зупинкових комплексів.

Систему відстеження руху транспорту, якою користуються десятки тисяч чернігівців, поєднують із «розумними зупинками», які облаштовані електронним табло із часом руху транспорту, точками WI-FI, USB виходом – таких зупинок облаштують цього року 30.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ