8 родин Житомирщини навчатимуться на патронатних вихователів

8 родин Житомирщини навчатимуться на патронатних вихователів

08.12.18 11:47 0 707
Вже цієї суботи, 8 грудня, стартує тренінгове навчання для кандидатів у патронатні вихователі. 8 родин з Житомирщини навчатимуться як бути професійними батьками. Три тренери та два психологи будуть задіяні у тренінгових заняттях.

Про це повідомила тренер за Програмою підготовки кандидатів у патронатні вихователі в Житомирській області Тетяна Піка.

— «Перше тренінгове заняття відбудеться вже в суботу. Навчатися будуть кандидати в патронатні вихователі з Житомирської та Рівненської області. Загалом це 9 родин, 8 з яких з Житомирщини», - зазначила Тетяна Піка.

Отже, бажання стати патронатними батьками виявили родини з міст - Житомира, Малина, Новоград-Волинського та районів - Коростишівського, Новоград-Волинського, Романівського, Хорошівського (2 родини).

Заняття з майбутніми професійними батьками будуть проводити залучений тренер МБО «Партнерство «Кожній дитині в Україні» Наталія Боровко, тренер за Програмою підготовки кандидатів у патронатні вихователі в Житомирській області Тетяна Піка, тренер з Рівненської області Людмила Рибачук. Два психологи будуть здійснювати психологічні спостереження.

Нагадаємо, що раніше регіональний тренер розповідала, що заплановані 120 тренінгових годин. Таким чином навчання триватиме 2,5-3 місяці. Будуть проводити не лише аудиторні заняття, а ще й 10 практик за місцем проживання кандидата у патронатні вихователі з участю членів його родини.

Тетяна Піка відмічає, що обов'язковою умовою для патронатних вихователів є наявність добровільного помічника. Це родич (чоловік, жінка, брат, сестра, мама, тато, тощо), який проживає на одній території з кандидатом у патронатні вихователі.

— «Добровільний помічник має допомагати патронатному вихователю. Навіть заміняти його у разі необхідності. Тому це обов'язкова умова. І навчання проходитимуть обидва: і кандидат у вихователі, і його помічник», - наголошує регіональний тренер.

Сімейний патронат над дитиною, має бути ретельно виваженим з обох сторін – як претендента на посади патронатного вихователя та його помічника, так і органу, який створює та супроводжує патронатну родину. Адже обидві сторони беруть на себе високу відповідальність – за життя дитини під час її перебування у патронатній сім'ї.

Вимоги до потенційних вихователів, що тимчасово виконуватимуть функції законних представників дитини, досить високі. Й однією з таких вимог є вміння вчасно й кваліфіковано надати першу медичну допомогу. Кілька занять під час навчання будуть якраз на тему надання медичної допомоги, за проходженням яких майбутні професійні батьки отримають сертифікати.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ