Петро Порошенко привітав військовослужбовців Житомирщини із Днем ЗСУ.

Петро Порошенко привітав військовослужбовців Житомирщини із Днем ЗСУ.

08.12.18 09:18 0 672
Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко підкреслив роль десантників в захисті нашої держави.

Про це Глава держави сказав сьогождні, 6 грудня, виступаючи перед воїнами Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, під час робочої поїздки на Житомирщину. Участь у заходах також взяв голова Житомирської ОДА Ігор Гундич, командувач Десантно-штурмових військ ЗСУ Михайло Забродський.

— «Якщо поглянути на сучасну історію Збройних Сил України, то немає в ній жодної сторінки, де б не йшлося про вас та ваші подвиги. Ви прославилися в боях з російськими агресорами за гору Карачун та Савур-Могилу, в обороні Донецького та Луганського аеропортів. Воїни-десантники героїчно боролися за звільнення та утримання стратегічно важливих об'єктів і населених пунктів, зокрема: Лисичанська, Слов'янська, Краматорська, Красного Лиману, Рубіжного, Сєверодонецька, Бахмута та багатьох інших», - сказав Петро Порошенко.

Він згадав безпрецедентний рейд 95-ї окремої аеромобільної бригади тилами російсько-терористичних військ у серпні 2014 року, здійснений за підтримки 25-ї окремої повітряно-десантної бригади.

«Командували 95-ю бригадою нинішній командувач ДШВ, Герой України, генерал Михайло Забродський, що прославив українського воїна-десантника, 25-бригадою – тоді ще полковник Юрій Содоль, який вчора отримав вже генерал-лейтенанта, а окремим батальйоном командував тоді ще підполковник Євген Мойсюк, який також вчора отримав звання генерала. Це генерали, які виросли в боях, які складають славу українського війська, які є гордістю України», - сказав Президент.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: КП ...

КОМЕНТАРІ