У наступному році запровадять електронні форми: медичної картки,рецепту,лікарняного,направлення

У наступному році запровадять електронні форми: медичної картки,рецепту,лікарняного,направлення

08.12.18 12:12 0 1121
У 2019 році в системі охорони здоров'я України продовжуватимуться зміни. Адже вже наступного року розпочинається реформування вторинної ланки медицини. Зокрема запроваджуватимуть електронні форми основних медичних документів, котрі важливі для пацієнтів.

З початку реформування первинної ланки медицини вже діє один електронний сервіс для пацієнтів – електронна реєстрація на прийом до лікаря. Завдяки проекту «Поліклініка без черг» тепер кожен пацієнт може обрати дату та час прийому до свого лікаря. Більше не потрібно чекати своєї черги на прийом до терапевта чи педіатра, а прийти на визначений час та потрапити на консультацію лікаря.

У наступному році Міністерство охорони здоров'я України запроваджуватиме ще нові електронні форми медичної документації:

- е-картка;

- е-лікарняний;

- е-рецепт;

- е-направлення.

Паперові форми всіх цих документів поки не відмінятимуть, проте ведення електронних форм не обов'язково має бути відтворене ще й на папері. Якщо ж ще немає технічної можливості, то залишатимуться паперові картки та інші документи.

Проте основними завданнями для медичних закладів, котрі вже є партнерами або ж тільки укладатимуть договори з Національною службою здоров'я України, є комп'ютеризація кожного кабінету лікаря.

Якщо комп'ютери будуть як в сімейних лікарів, так і у вузькопрофільних спеціалістів, то кожен фахівець зможе електронними направленнями, карткою пацієнта. Так у системі буде вся необхідна інформація про стан здоров'я пацієнта, призначені йому ліки.

З липня 2019 року лише лікарі первинної ланки зможуть видавати е-направлення до вузьких спеціалістів.

Е-лікарняний допоможе економити час як лікаря, так і пацієнта. Адже лікар більше не витрачатиме час на зайву паперову роботу, а зможе зосередитись на питаннях здоров'я пацієнтів. А хворі не мають бігати по кабінетах і збирати печатки на «лікарняному».

Електронні рецепти виписуватимуть на ліки за програмою «Доступні ліки». Так пацієнту на мобільний телефон надходитиме номер рецепту та код підтвердження. З цими даними пацієнт може звернутися до аптеки, котра підключена до цієї програми, і там отоварити свій е-рецепт. За необхідності е-рецепт може бути роздрукованим.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ