Яка буває акваріумна хімія?

Яка буває акваріумна хімія?

08.12.18 12:04 0 1959

Кожен власник акваріумних рибок має знати яка буває хімія для акваріума та активно її використовувати. Саме про це ми і поговоримо в нашій статті, а розповість нам всі нюанси співробітник інтернет-зоомагазину https://zoocool.com.ua/akvariumistika/khimiya/aquayer/, в якому безпосредньо можна придбати якісну акваріумну хімію Aquayer.

Добрива

Всі без винятку акваріумні рослини потребують певному харчуванні, адже його в акваріумі без додавання хімічних препаратів недостатньо. Живильні речовини, які необхідні для підживлення рослин, бувають різними, наприклад: залізо, кальцій, магній, азот тощо. При цьому завжди необхідно пам'ятати, що цих речовин в акваріумі не повинно бути більше певної норми, адже перенасичення акваріума добривами безсумнівно може привести як до загибелі самих рослин, так і до загибелі риб.

Тому на сьогоднішній день існує велика кількість різних добрив від різних виробників, при цьому на кожній упаковці обов'язково вказується норма, необхідна для певної кількості води.

Препарати для підготовки акваріумної води

Найбільш часто для знезараження звичайної водопровідної води використовують хлор, який є дуже шкідливим для всіх живих організмів. Крім того, в будь-водопровідній воді міститься велика кількість молекул важких металів, таких як мідь, цинк і т. д. При цьому, якщо хлор йде з води при її відстоюванні, то метали залишаються в ній завжди.

Тому для того, щоб повністю і швидко позбавити водопровідну воду від міститься в ній хлору і зв'язати шкідливі метали, застосовують спеціальні препарати, призначені для швидкого позбавлення водопровідної води від шкідливих речовин. Іноді ці препарати називають кондиціонерами води.

Стимулятори забарвлення риб

Як відомо, забарвлення деяких риб, при попаданні їх в акваріум, може стати не такою яскравою і привабливою. Це пов'язано з тим, що в акваріумний воді не завжди містяться всі необхідні для нормального життя риб бактерії і мікроелементи.

Крім того, освітлення акваріума також дуже сильно впливає на забарвлення риб. В даний час для того, щоб акваріумні рибки завжди мали яскраве забарвлення існують спеціальні біологічні добавки, які необхідно додавати безпосередньо в воду акваріума. Прикладом такої речовини є Professional Біостимулятор.

Препарати для боротьби з водоростями

Як відомо, в будь-якому акваріумі з часом можуть завестися водорості. Найбільш часто це трапляється тоді, коли на акваріум потрапляють прямі сонячні промені. Водорості надають на акваріум лише негативний вплив. Вони витрачають цінні та поживні речовини, що містяться у воді, можуть протягом довгого часу стримувати зростання акваріумних рослин, тобто водорості негативно впливають безпосередньо на біологічну рівновагу акваріума. Тому, для запобігання появи водоростей в акваріумі на сьогоднішній день існують спеціальні профілактичні речовини.

Слід пам'ятати, що при застосуванні будь-яких засобів, які призначені для боротьби з акваріумними водоростями, необхідно забезпечувати хорошу аерацію акваріума, щоб підтримувати кількість кисню на необхідному рівні. Також необхідно знати, що активоване вугілля і торф, які часто використовуються в акваріумних фільтрах, можуть перешкодити дії противодоростевих речовин.

Препарати від помутніння води

В акваріумі часто можна спостерігати помутніння води, при цьому воно може мати абсолютно різні причини. Найбільш простий випадок це той, при якому вода каламутніє після чистки акваріума. Таке помутніння швидко (через кілька годин) зникає і не несе ніяких негативних наслідків для риб або рослин. Більш небезпечним є помутніння води в акваріумі через недоїденого рибками корми. Таке помутніння утворюється через розмноження шкідливих бактерій і саме по собі не зникає, а може тільки посилюватися.

Препарати для лікування захворювань у риб

Як відомо, все акваріумні рибки схильні до різних захворювань, а саме: плавникова гниль, бактеріальні захворювання слизових, грибкові захворювання і т. д. При цьому деякі захворювання можуть бути серйозними і приводити до загибелі рибок. Всі захворювання швидко поширюються, так як рибки знаходяться в одному акваріумі і постійно контактують один з одним.

Препарати для стабілізації та підтримки життєвого середовища акваріумних риб

Як відомо, для нормальної середовища проживання риб і рослин необхідно, щоб вода в акваріумі мала певні рівні кислотності, карбонатної жорсткості, фосфатів і нітратів. Підтримка рівнів всіх цих речовин природним шляхом неможливо, але вихід є - застосування спеціальних хімічних засобів, призначених для цього.

Висновок

Утримувати акваріум весь час чистим, зі здоровими рибками і без водоростей на сьогоднішній день неможливо без застосування спеціальних хімічних добавок. Адже з кожним днем ​​обсяг викидів шкідливих речовин в атмосферу все збільшується і збільшується, а це не може не відбитися на якості води, яку ми додаємо в акваріум.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: 8 родин Житомирщини ...
Наступна новина: До сіл Тернопільської МТГ ...

КОМЕНТАРІ