Що таке ректифікаційна колона?

Що таке ректифікаційна колона?

10.12.18 16:34 0 1684

Ректифікацією називають процес поділу рідких речовин шляхом їх випаровування під дією різних температур. В результаті кипіння рідини пари піднімаються, охолоджуються і діляться на такі фракції, як: етиловий та метиловий спирт, вода, альдегіди, залишкові масла і т. д. Завдяки цьому процесу отримують найчистіший спирт відмінної якості.

Через високу вартість і присутність у великих кількостях сумнівної алкогольної продукції в торгових точках, все більше споживачів переходять на альтернативні способи виготовлення домашніх спиртних напоїв. Для здійснення такого роду ідей у продажу з'явилися різні установки найцікавіших модифікацій, що носять назви: колона ректифікації, дистилятор, самогонний апарат. Далі, ми розглянемо що таке колонный самогонный аппарат і його особливості.

Ректифікаційна колона: Що це таке?

Ректифікаційні колони здатні працювати в режимі дистиляції та виробляти міцний і смачний самогон високого ступеня очищення. При дистиляції на ректифікаційної колоні пари браги вільно проходять через стовбур колони і конденсуються в охолоджувальної зоні. Вміст шкідливих домішок (ацетон, сивуха) в самогоні, отриманому на ректифікаційної колоні, значно нижче, ніж при використанні класичного самогонного апарату.

Ректифікація - це зовсім не повторна перегонка, як думають багато людей, а зовсім інший за своєю природою процес, заснований на осадженні елементів пара всередині колони ректифікації. Фракції пара окремо конденсуються на матеріалі (насадки), що наповнює активну зону колони, що дозволяє з лабораторної точністю відокремити від одержуваного спирту ацетон, альдегіди, сивушні масла і інші шкідливі домішки. Ректифікований спирт має міцність до 96%, безпечний для здоров'я, не вимагає додаткових очисток і придатний для приготування горілки, коньяку, настоянок та інших спиртних напоїв.

Очевидним плюсом ректифікації є повна відсутність характерного запаху при перегонці.

Виробництво самогону:

  • достатньо одноразової перегонки.
  • не потрібно додаткових очисток.
  • ви самі вибираєте міцність одержуваного самогону (до 90 % оборотів).

Виробництво спирту:

  1. здійснюється в два етапи - спочатку дистиляція, потім ректифікація.
  2. чим вище роздільна здатність колони, тим чистіше спирт.
  3. міцність спирту до 96 % оборотів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: В Тернополі на вул. Князя ...
Наступна новина: D-лимонен: Что это такое?

КОМЕНТАРІ