Як найняти генерального директора?

Як найняти генерального директора?

10.12.18 21:27 0 909

Шановні власники бізнесу! Сьогодні хочу поговорити з вами про те, як найняти директора в свою компанію. Ну а на сайті https://ZKG.ua/ ви зможете прочитати ще й про те як його правильно звільниити.

Чому це важливо?

Часто буває, що з найму директора проблеми тільки починаються. Буває, що власник змінює директорів як рукавички, або ж продовжує за фактом управляти, а сам директор перетворюється в помічника.

Що важливо врахувати при наймі генерального директора?

Розділимо кандидатів на два типи:

  • Кандидати, які виросли у вашій компанії. 
  • Кандидат, який прийшов ззовні, тобто професійний управлінець.

Досвід по роботі з власниками бізнесу говорить на користь того, що краще підходять співробітники, які виросли в компанії.

У чому плюси і мінуси такого директора?

Плюси: Він розуміє культуру компанії, звик до вас як до власника, у вас склалися певні відносини і ви, в загальному то, знаєте, що вам один від одного можна очікувати.

Мінуси: Ця людина не стільки прокачана як хороший управляющий. Може так статися, що він не має досвіду управління у великій компанії і нічого цінного всередину вашого бізнесу не принесе.

Вимоги до такого кандидата:

  1. У нього повинен бути вже управлінський досвід. Це один із найважливіших критеріїв.
  2. Вимогливість. Повинен вміти говорить людям неприємні речі в обличчя, карати і вимагати.
  3. Гнучкість. Власник - людина, у якого змінюється пріоритети і фокус уваги, і він повинен задавати найнесподіваніші запитання, стосовно роботи. Під його пріоритети доведеться підлаштовуватися.
  4. Готовність працювати над собою.

 

Які якості важливі для керівника, запрошеного не із співробітників компанії?

Такий керівник повинен мати:

  • Уміння мотивувати співробітників.
  • Уміння глибоко занурюватися в аналітику і процеси. Це має бути людина, яка вміє розуміти справжні причини, дивитися excel-таблиці, виїжджати на передову і спілкуватися з співробітниками, а не просто давати доручення. Керівники великих компаній звикають до того, що вони віддають доручення, а далі їх виконують на місцях тямущі люди. Так ось в маленькій компанії такого не буде - тут необхідно занурюватися, копати, аналізувати вирішувати все на місці.
  • Розуміння того, що робота директора потрібна не тільки заради грошей. Найголовніше, щоб запрошений керівник був натхненний ідеями власника, щоб він їх розвивав. Якщо він знає для чого він тут, як допомогти власнику стати лідером ринку та створити незвичайну компанію, то це буде його завжди мотивувати.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: D-лимонен: Что это такое?
Наступна новина: Друк на футболках - ...

КОМЕНТАРІ