На Тернопіллі депутати облради звернулися до митрополита Почаївського та єпископа Шумського взяти участь в Об’єднавчому Соборі

На Тернопіллі депутати облради звернулися до митрополита Почаївського та єпископа Шумського взяти участь в Об’єднавчому Соборі

11.12.18 08:19 0 515
Голова облдержадміністрації Степан Барна звернувся до депутатів обласної ради підтримати на сесії звернення Вселенського Патріарха Варфоломія до ієрархів української православної церкви московського патріархату взяти участь в Об'єднавчому Соборі. Собор, нагадаємо, запланований на 15 грудня у Святій Софії, яка протягом століть була центром українського релігійного життя.

Зокрема, Степан Барна зачитав звернення Святійшого Вселенського Патріарха, Архієпископа Константинополя і Нового Риму Варфоломія І на ім'я митрополита Володимира Почаївського та єпископа Шумського Іова. Дане звернення депутати підтримали одноголосно. «За» проголосували 48 обранців.

«Сподіваюся, що це звернення також підтримає духовенство московського патріархату і ми спільно зробимо все для того, щоб в Україні була реалізована православна помісна церква з центром у Києві, як це було визначено хрещенням Русі у 988 році», – наголосив голова ТОДА.

Додамо, в порядку денному Об'єднавчого Собору – створення Помісної Православної Автокефальної Української Церкви, ухвалення статуту цієї церкви і голосування за предстоятеля церкви, який отримає від Вселенського Патріарха Томос про автокефалію Української Православної Церкви.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Інформація про місця ...

КОМЕНТАРІ