Легенда Кавказу: Баранина

Легенда Кавказу: Баранина

11.12.18 13:14 0 1371

Вважається, що страви з баранини є основою східної кухні, а місцевий кухар може приготувати з неї справжній кулінарний шедевр. Українці також високо оцінюють м'ясо барана, яке за якістю не поступається свинині або яловичині, маючи чудовий смак і високу жирність.

Оскільки цього м'яса не так багато, як свинини або курятини, то й коштує воно відчутно дорожче (до речі, купить баранину можна в інтернет-магазині myasnuymarket.kiev.ua), а готувати його значно складніше. Втім, це м'ясо володіє величезною кількістю переваг, про які і пропонуємо поговорити.

Баранина: Що потрібно знати?

Баранина дуже калорійна. У ній міститься безліч легкозасвоюваних білків і вуглеводів, мікро- та макроелементів. Заліза ж в ній на третину більше, ніж у свинині. Крім цього, баранина багата кальцієм, калієм, натрієм, магнієм, фосфором і вітамінами В1, В2, РР. Східна медицина говорить, що саме це м'ясо є найкращим, причому за всіма параметрами. З огляду на середній вік життя народів сходу, сперечатися з цими фактами не доводиться. Хіба що вживати його постійно не радять, краще все ж обмежитися парою раз в тиждень. Баранина сприяє профілактиці діабету та стимулює роботу підшлункової залози.

Унікальні поєднання цього м'яса з солодкими, кислими та гострими соусами дозволяє розкрити незвичайний смак повністю. Ми впевнені, якщо ви ніколи не пробували складні страви з цього м'яса, тому варто купить баранину і терміново щось приготувати. Баранину смажать, тушкують і використовують у величезній кількості супів. Навіть на перерахування найпопулярніших рецептів піде чимало часу. Шурпа, лагман, люля, плов, шашлик, манти, всі ці страви відомі саме завдяки особливому смаку баранини.

Особливо хороша баранина, яка приготована на мангалі. Цей спосіб дає можливість насолодитися всіма перевагами даного м'яса. При запіканні баранини на вугіллі зайвий жир йде геть, і страва виходить соковитою, ароматною та не дуже важкою для травлення.

Запечена баранина багата білком й іншими корисними для людини мікроелементами та вітамінами, зокрема В12, який необхідний для нормальної роботи нервової системи. Дієтологи рекомендують вживати в їжу саме запечені продукти, в яких залишаються всі поживні речовини, і при цьому відбувається повноцінна термічна обробка.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Переваги ефірного ...

КОМЕНТАРІ