Види мережевого обладнання для Ваших потреб

Види мережевого обладнання для Ваших потреб

11.12.18 18:49 0 1205

Для створення сучасних комп'ютерних мереж використовується декілька різновидів мережевого обладнання, яке фахівці поділяють на активне і пасивне. До активної відносяться такі пристрої, як: мережеві карти, комутатори, маршрутизатори і деякі різновиди концентраторів, а до пасивного - більшість концентраторів, кабелі, пасивне, коннектори, розетки (до речі, придбати все це обладнання за доступною ціною ви можете в інтернет-магазині setevuha).

Сфери застосування активного і пасивного мережевого обладнання

Ці види мережевого обладнання застосовуються у відповідності з тими завданнями, які на них покладаються, а відміну активного від пасивного полягає в тому, що передача інформації з його допомогою здійснюється з деякими перетвореннями сигналу (його посиленням, маршрутизацією і т. д.).
Таким чином, пасивне мережеве обладнання застосовується в основному для створення «фізичної» середовища передачі даних в комп'ютерних мережах, а активне забезпечує їх «інтелектуальну» складову. При цьому найбільш важливу роль відіграють такі види мережевого обладнання, як комутатори і маршрутизатори.

Комутатор представляє собою пристрій, що використовується для з'єднання комп'ютерів в межах одного сегмента мережі, а призначення маршрутизатора полягає в забезпеченні взаємодії обчислювальної техніки, що належить до різних мереж, і саме в цьому полягає їх основна концептуальне розходження. Справа в тому, що комутатори працюють, використовуючи кадри, тобто на канальному рівні моделі ISO / OSI, а маршрутизатори здійснюють логічну адресацію пакетів даних, направляючи трафік за певним маршрутом, і тому функціонують на мережевому її рівні. Слід зауважити, що найпростіші моделі маршрутизаторів (наприклад, ті, за допомогою яких відбувається взаємодія домашніх мереж з каналами провайдерів Інтернету), одночасно грають також і роль комутаторів, тобто, по суті справи, поєднують два пристрої в одному.

Такі види мережевого обладнання, як маршрутизатори і комутатори, з'явилися в результаті розвитку технологій передачі цифрових даних, причому цікаво, що перші були створені раніше. Ідея їх розробки виникла у 1972 році у співробітників робочої групи INWG (International Network Working Group), які вирішили сконструювати «шлюзи» для з'єднання різнорідних мереж. У підсумку перші експериментальні маршрутизатори з'явилися в 1974 році, а в 1976 році почалися випробування їх удосконалених варіантів. Цікаво, що перші моделі комутаторів, за своєю функціональністю практично аналогічні нинішнім, з'явилися набагато пізніше, в 1990 році.

Висновки

Зараз можна купити мережеве обладнання самих різних моделей і марок, причому як активне, так і пасивне. За допомогою комутаторів, маршрутизаторів, концентраторів, кабелів, конекторів, розеток, пасивне і т. д. Фахівці створюють як найпростіші домашні, так і дуже складні за своїм устроєм корпоративні комп'ютерні мережі.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Як вибрати вогнегасник і ...
Наступна новина: Преобразователь частоты: ...

КОМЕНТАРІ