Житомирська область забезпечена вакцинами проти кору

Житомирська область забезпечена вакцинами проти кору

12.12.18 10:20 0 510
Усі кабінети щеплень у медзакладах області забезпечені вакцинами проти кору, паротиту і краснухи. Наявної кількості препаратів вистачає для планової та посиленої імунізації жителів у найближчі декілька місяців.

Про це інформує управління охорони здоров'я ОДА. Житомирщина у достатній кількості забезпечена вакцинами проти кору. Щепитися за Національним календарем профілактичних щеплень чи надолужити пропущені щеплення можуть безоплатно усі діти до 18 років, а також дорослі із груп ризику — військові, учасники ОСС, студенти, освітяни та медики.

Нагадаємо, що єдиний спосіб запобігти ускладненням від кору — вакцинація. Дві дози вакцини забезпечують захист організму від кору, а у разі хвороби — рятують від смертельно небезпечних ускладнень. У зоні ризику перебувають діти та дорослі, які не отримали профілактичне щеплення. Тому лікарі радять перевірити свої медичні документи на предмет наявності двох доз щеплення проти кору та вакцинувати дітей згідно з календарем – в 1 та 6 років.

Якщо у кабінеті щеплень вашого медзакладу кажуть, що вакцин немає — терміново повідомте про це головного лікаря, а також обласне управління охорони здоров'я: (0412) 47-39-14, uozoda@oz.zt.gov.ua.

Захист від кору потрібний, якщо:

* Дитині виповнилося 12 місяців: не зволікайте із плановим щепленням КПК.

* Дитина старша від 1 року і ви пропустили перше щеплення — негайно надолужте його, звернувшись до вашого медичного закладу.

* Дитині 6 років — це час іти на планову ревакцинацію КПК.

* Ви пропустили планову ревакцинацію в 6 років. У цьому випадку зверніться до медичного закладу, адже тільки дві дози вакцини забезпечують повний захист.

* Дитині 6 та більше років і вона не має жодного щеплення КПК. У такому разі потрібно зробити два щеплення з інтервалом не менше одного місяця.

* Ви не пам'ятаєте, чи робили дитині щеплення КПК, і не маєте документальних підтверджень. У цьому випадку дитину також потрібно вакцинувати.

* Підлітки, а також дорослі, що не хворіли на кір, не отримували щеплень від кору. Їм також потрібна вакцинація від кору.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ