У Житомирі відкрили тематичну виставку до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

У Житомирі відкрили тематичну виставку до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

13.12.18 08:38 0 533
У Житомирі напередодні Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, 12 грудня, відкрили тематичну виставку, що відображає хронологію буремних подій, світлинами демонструє ті часи. Виставка «Чорнобильська катастрофа: вчора, завтра…» діятиме три дні, тому кожен бажаючий може завітати й переглянути її, аби не забути героїчний внесок ліквідаторів у сучасну Україну.

Під час відкриття виставки «Чорнобильська катастрофа: вчора, завтра…» заступник начальника управління культури і туризму ОДА Світлана Ярмолицька наголосила на тому, що в першу чергу потрібно дякувати та пам'ятати подвиги наших співвітчизників-ліквідаторів, котрі ціною власного життя та здоров'я виборювали право на життя не лише для України, але й всього світу.

— «Надзвичайно приємно бачити на виставці велику кількість людей, серед яких багато молоді. Адже ми маємо публічно вшанувати пам'ять ліквідаторів. Пройшло вже 32 роки з тієї страшної катастрофи. Ця виставка відображає кожну годину аварії та ліквідацію її наслідків», - зауважила Світлана Ярмолицька.

У рамках виставки студенти Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. І. Огієнка продемонстрували присутнім композицію «Чорнобильська Мадонна». До уваги відвідувачів фотосвітлини, що відтворюють хронології тих страшних подій, музейні експонати, кінострічки та малюнки учнів та студентів.

Виставка «Чорнобильська катастрофа: вчора, завтра…» діятиме з 12 по 14 грудня у кінотеатрі «Жовтень» в обласному центрі. Кожен бажаючий має змогу прийти та переглянути тематичну інсталяцію до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернопільському ліцеї ...

КОМЕНТАРІ